Piemaskavas ciemats pasludina neatkarību no Krievijas

foto diena.lv
foto diena.lv

50 kilometru attālumā no Maskavas esošā Maskavas apgabala Domodedovas administratīvā rajona Šebancevas ciemata iedzīvotāji pasludinājuši neatkarību no Krievijas, vēsta televīzijas kanāls Euronews, norādot, ka par šādu lēmumu ciematnieki izšķīrušies pēc tam, kad centrālā valdība ignorējusi vietējo referendumu, kurā 95% iedzīvotāju nobalsoja pret šosejas būvniecību caur ciemata teritoriju.

Neatkarības pasludināšanas aktīvisti uzskata, ka tiek ignorētas viņu īpašuma tiesības, kamdēļ paziņojuši par vēlmi atdalīties no Krievijas un pievienoties Eiropas Savienībai. Kā intervijā televīzijas kanālam paziņoja Šebancevas iedzīvotājs Jevgēņijs Arhipovs, „mēs esam tieši saskārušies ar faktu, ka Krievijas federālais centrs un Krievijas Federācija neņem vērā vietējo iedzīvotāju un Krievijā dzīvojošo etnisko grupu intereses.”

„Šī iemesla dēļ mēs esam pieņēmuši lēmumu mainīt Domodedovas rajona juridisko statusu un sākt veidot Krievijas Demokrātisko Republiku, kura tiktu integrēta Eiropas Savienībā un kļūtu par daļu no Eiropas,” izteicās J. Arhipovs.

Euronews atgādina, ka Domodedovas administratīvajā rajonā atrodas pasažieru un kravu pārvadājumu ziņā Krievijas lielākā lidosta Domodedova, kā arī norāda – iespēja, ka varas iestādes varētu atzīt ciematnieku pasludināto neatkarību ir „maz ticama”.


Написать комментарий