Rēzeknes slimnīcā – jaunas iekārtas

foto vietas.lv
foto vietas.lv

Rēzeknes slimnīcā tagad darbojas vēl divas jaunas iekārtas, kuras ne vien atvieglos un darīs precīzāku operāciju veikšanu, bet arī padarīs ātrāku un daudz efektīvāku atveseļošanās procesu.

Kā informē SIA „Rēzeknes slimnīca” valdes locekle Diāna Gavare-Karpova, Eiropas Savienības fonda finansētā projekta ietvaros iegādāts mikroskops, kurš sniedz operējošajam ārstam iespēju redzēt sīkākus audu bojājumus, tātad efektīvāk veikt operāciju un arī precīzāk sašūt operētos audus. Īpaši svarīgi tas ir mugurkaula operācijām, kad jāredz visi smalkākie nervi un asinsvadi. No tā, cik precīzi ārsts spēs savienot audus, ir atkarīga slimnieka pēcoperācijas atlabšanas kvalitāte un ilgums. Šis mikroskops būs noderīgs neiroķirurģiskās operācijās, kuras veic ārsts-neiroķirurgs Imants Oļševskis, taču nepieciešamības gadījumā to varēs izmantot arī cita profila ārsti.

Slimnīcā ir iegādāts arī jauns artroskops, ar kuru strādā sertificēts traumatologs, ortopēds Oļegs Radomans. Artroskopa sastāvā – mikrovideokamera un mūsdienīgs monitors, ar kuru palīdzību tiek precīzi atspoguļota situāciju operējamā objektā (ceļgalā), aparāts, kurš apgādā operējamo vietu ar operācijas veikšanai nepieciešamo šķīdumu, un ierīce (sava veida mikrourbis), ar kuras palīdzību var precīzi un kvalitatīvi veikt pašu operāciju. Artroskops ļauj izvairīties no lielām rētām, padara precīzāku un attiecīgi daudz efektīvāku pašu operāciju, kā arī ievērojami paātrina atlabšanas procesu pēcoperācijas periodā. Ārsts O.Radomans cer, ka ar laiku izdosies iegādāties ierīces operāciju veikšanai arī pleca locītavās.


Написать комментарий