Oktobrī iedzīvotājus aicina uz 'Vislatvijas ozolzīļu talku'

foto riekesna.wordpress.com
foto riekesna.wordpress.com

“Līgatnes dabas takas” un Līgatnes novada dome aicina visu oktobri Latvijas iedzīvotājus piedalīties “Vislatvijas ozolzīļu talkā”, lai sarūpētu Līgatnes dabas takās mītošajiem dzīvniekiem gardus kārumus visai ziemai, portālu “Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Talka izsludināta no 8. oktobra līdz 27. oktobrim un tajā piedalīties aicināts ikviens iedzīvotājs, bet, jo īpaši skolēni un ģimenes, lai mežacūkām, aļņiem, stirnām, vāverēm, staltbriežiem tiktu sagādāti veselīgi kārumi ziemai.

Talkas noslēguma pasākums paredzēts 27. oktobrī, uz kuru  laikā no pulksten 9 aicināti visi  talkotāji, lai nodotu salasītās zīles.

Katrs, kurš atnesīs vismaz trīs kilogramus zīļu, varēs saņemt vienu brīvbiļeti uz Līgatnes dabas takām ozolzīļu talkas noslēguma dienā, vai apmeklējuma brīvbiļeti uz netālu esošo Vienkoču parku. Īpašs sveiciens paredzēts tiem, kuri atvedīs visvairāk ozolzīļu.

Talkotājiem tiek piedāvāts atvest ne tikai trīs kilogramu smagu ozolzīļu cienastu, bet arī piedalīties rekordā par lielāko un smagāko ozolzīļu devumu zvēriem. Pirmās vietas ieguvējs - dalībnieks, kurš būs atvedis visvairāk zīļu - saņems dāvanā  ceļojumu uz Stokholmu četrām personām.  Savukārt pārējām divām vietām būs pārsteiguma balvas.

Līgatnes novada dome pasākuma laikā nodrošinās talciniekus ar gardu zivju zupu un tēju.

Savukārt, talkas dalībniekiem, kuri 27. oktobrī izvēlēsies iespēju izmantot Līgatnes dabas taku bezmaksas apmeklējumu, pulksten 13:30 būs iespēja tikties un aprunāties ar Velgu Vītolu.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs savāktās ozolzīles varēs nodot arī Latvijas Dabas muzejā, Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 4, saņemot bezmaksas biļetes Dabas muzeja apmeklējumam vai Līgatnes dabas taku vai Vienkoču parka apmeklējumam 27.oktobrī. Ozolzīļu cienastu muzejs gaidīs no 8.oktobra līdz 26. oktobrim.


Написать комментарий