Daugavpils pilsētā un novadā līdz nedēļas beigām saglabāsies mākoņains laiks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Latvijas sinoptiķu prognozēm, šonedēļ laika apstākļus mūsu valstī nosaka ciklons, līdz ar to Daugavpilī saglabājas lietains, mākoņains laiku un brāzmains vējš.

Neskatoties uz to, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka dažviet valstī tuvākajā laikā gaidāms lietus, slapjš sniegs un pat krusa, Daugavpils pilsētā un novadā sniegs pagaidām nav gaidāms.

Nedēļas otrā puse nepriecēs pilsētniekus ar siltu laiku, kaut arī atmosfēras spiediens Daugavpilī nedaudz palielināsies. Gaisa temperatūra nepārsniegs +7...+8 grādus pēc Celsija.

Trešdien visā valsts teritorijā sinoptiķi prognozē īslaicīgus nokrišņus, bet piektdien debesis skaidrosies. Gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī gaidāms mākoņains laiks, īslaicīgi skaidrosies, bez ievērojamiem nokrišņiem.

Naktīs iespējama neliela salna līdz -2 grādiem. Dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra sastādīs +10 grādus.

Saskaņā ar latviešu laika vērotāja Viļa Bukša vārdiem, šogad lietainais rudens varētu ieilgt līdz pat decembra mēnesim, bet ziema gaidāma auksta un sniegaina. Pirmo simbolisko sniegu laika vērotājs sola ne agrāk par decembra otro dekādi.


Написать комментарий