11.oktobrī Daugavpilī notiks diskusija, kas tiks veltīta reģiona attīstībai AES tuvumā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

11.oktobrī Daugavpilī (“Park Hotel Latgola”) notiks Apaļais galds, kas tiks veltīts tēmai „Daugavpils un Latgales attīstība Visaginas un Ostrovecas atomelektrostaciju tuvumā”.

Daugavpils pilsēta un Daugavpils novads atrodas 20 km attālumā no Visaginas un 140 km attālumā no Ostrovecas (Baltkrievija) AES. Rodas jautājumi – atomenerģētika ir Latvijas iespēja vai drauds? Uz kādiem atvieglojumiem var cerēt 30 km zonas iedzīvotāji? Vai tas neapdraudēs tūrisma biznesu? Kas sagaida Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotājus pēc Visaginas AES būvniecības? Apspriest minētos un vairākus citus jautājumus Daugavpilī tika aicināti gan Latvijas eksperti, gan ārzemju pārstāvji.

Pasākuma gaitā tiks runāts par atomelektrostaciju būvniecību Daugavpils pilsētas un novada tuvumā, par reģiona attīstības iespējām AES tuvumā, reģiona ekonomiskajiem labumiem no AES, atomenerģētikas ietekmi uz cilvēka veselību, vidi u.c.

Tiek plānots, ka pasākumā piedalīsies Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova, Daugavpils novada pašvaldības priekšsēdētāja J.Jalinska, Daugavpils novada pašvaldības priekšsēdētājas vietnieks A.Aizbalts, Daugavpils novada pašvaldības Attīstības nodaļas pārstāve V.Rutiņa, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Rešetņikovs, Latvijas Saeimas deputāts J.Viļums, “Veselības norēķinu centrs” Latgales nodaļas vadītājs J.Pitrāns, DU Inovatīvās mikroskopijas centra vadītājs, asociētais profesors, fizikas doktors Edmunds Tamanis, Baltkrievijas AES būvniecības un ekspluatācijas ekoloģiskās drošības sabiedriskā informācijas centra pārstāve Marija Belousa, Latvijas Enerģētikas departamenta direktors Dins Merirands, Lietuvas Saeimas alkoholisma un narkomānijas novēršanas komisijas loceklis Kazimieras Uoka un citi.

Pasākuma rezultātā tiek plānots rast atbildes uz augstākminētajiem jautājumiem, saprast Daugavpils pilsētas un novada, kā arī Latgales perspektīvas Visaginas AES būvniecības gadījumā.


Написать комментарий