Ušakovs: Mums nav variantu. Mums jādabū 51%

foto pietiek.com
foto pietiek.com

– Ko dos SC un Gods kalpot Rīgai vienotais saraksts?

– Mēs darbojāmies kā viena komanda. Mūsu vērtības sakrīt. Un mēs spējām tās īstenot tāpēc, ka strādājām kopā. Plus – esam atbildīgi rīdziniekiem par Rīgas ceļa saglabāšanu.

– Un 51% domes rokā?

– Mums, pirmkārt, nav nekādu variantu. Mums jādabū 51%. Otrkārt, tas ir vairāk nekā reāli. Jo tikai SC aptaujas Rīgā liecina, ka varam dabūt 33–35 mandātus. Ar vienotu sarakstu – vairāk. Pārliecinošu vairākumu. Mums nav vajadzīga pirmā vieta, mums vajadzīgs pārliecinošs vairākums.

Šobrīd mums ir tāds noskaņojums kā studentam, kurš visu semestri mācījies, un nu atlikusi nakts pirms eksāmena. Bet, ja tu visu semestri mācījies (vai nemācījies), šī nakts neko nedos. Mēs visu semestri mācījāmies. Pat ja mēs gribētu, mēs nespētu veikt vēl ko citādi. Līdz pavasarim mums jāpabeidz iesāktais, jāizveido programma nākamajiem četriem gadiem, un – viss. Mēs darījām, ko varējām, lai vēlētājiem būtu izvēle. Mums nav vajadzīga speciāla reklāma un speciāli rupori. Mēs neesam valdība, mēs neesam Saeima. Mums atšķirībā no Saeimas nav jābaidās par to, ka tiks ierobežotas iespējas reklamēties. Mums tas vienalga. Mēs esam pašvaldība. Mūsu darba rezultātiem var pieiet klāt, tiem var piedurt pirkstu. Skolai, parkam, promenādei… Tam, kas izdarīts labi, un tam, kas izdarīts slikti. Mūsu rezultāti ir tepat – pilsētā.

– Ar ko savas likmes saistīs konkurenti? Ar – visi pret Ušakovu?

– Pret krieviem. Skaidrs, ka Vienotība un Nacionālā apvienība dosies uz šīm vēlēšanām tikai ar nacionālo problemātiku. Un konkurēs savā starpā. Jau tagad domes opozīcija liek uz to, ka… sporta skolas treneris runāja ar bērniem krievu valodā. Tāda viņiem programma. Mēnesi pirms vēlēšanām sāksies stāsti par to, ka nākamajā dienā pēc vēlēšanām Rīga pievienosies Kremlim un kļūs par Maskavas Dārzu loka daļu.

Galvenā cīņa par kreisajām vērtībām tagad notiek Rīgā. Saeimā SC ir dziļā opozīcijā. Tāpēc mums jāsaglabā kreisā politika, kura nedala sabiedrību latviešos un krievos.


Написать комментарий