Līvānu jaunieši iejūtas pasākumu organizatora profesijā

logo
logo

4.oktobrī Līvānos viesojās basketbola komandas LU/ Rīdzene basketbolists, Ghetto Games un Ghetto Basket sporta pasākumu galvenais organizators Raimonds Elbakjans, kas kopā ar Brīvprātīgo Brigādi un Līvānu 1.vidusskolas skolēniem veica brīvprātīgo darbu, plānojot projekta „ESI lietDERĪGS” noslēguma pasākumu, informē Līvānu novada pašvaldība.

Deviņiem Līvānu 1.vidusskolas skolēniem tā bija lieliska iespēja pabūt pasākumu organizētāju lomā un saprast, vai ir vēlēšanās savu turpmāko karjeru saistīt ar dažādu pasākumu organizēšanu nu vadīšanu, jo brīvprātīgo darbs ir ne tikai iespēja paveikt kaut ko nozīmīgu sabiedrības labā, bet arī iespēja jauniešiem pārliecināties par kādas profesijas piemērotību tieši viņiem.

Raimonda Elbakjana vadībā jaunieši gatavoja Līvānu bērnu un jauniešu centra projekta „ESI lietDERĪGS” noslēguma pasākumu.

Pasākuma laikā basketbolists, Ghetto Games un Ghetto Basket sporta pasākumu galvenais organizators Raimonds Elbakjans izteica gandarījumu piedaloties šajā pasākumā: „Jebkura cilvēka iniciatīva iet un darīt ir apsveicama. Es pats jau ceturto gadu organizēju pasākumu „Ghetto Games”, kas man pašam aizsākās kā brīvprātīgo darbs. Gāju un sniedzu jaunas idejas, gribēju palīdzēt citiem. Ilgtermiņā brīvprātīgo darbs var jebkurā brīdī sākt nest peļņu. Tā ir iespēja saprast, izmēģināt un novērtēt, vai tas ir tas, ko dzīvē vēlies darīt. Galvenais ir nemelot pašam sev un nebaidīties iesaistīties.”

Pēcpusdienā Līvānu 1.vidusskolā Brīvprātīgo brigādes dalībnieki dalījās ar dienā gūtajiem iespaidiem ar citiem vidusskolas skolēniem, skolotājiem, vecākiem un pasākuma viesiem.

Līvānu bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu speciāliste Inga Zvaigzne – Sniķere stāstīja par iespējām atrast brīvprātīgo darbu Līvānos un uzsvēra, ka organizācijas ar prieku uzņemtu brīvprātīgos. Ar dažām brīvprātīgā darba vietām Līvānos var iepazīties Līvānu novada jauniešu portālā http://www.enterlivani.lv

Brīvprātīgo darba laikā uzkrātā pieredze ilgtermiņā noteikti atmaksājas. Par brīvprātīgo darba ieguvumiem un pieredzi dalījās arī Brīvprātīgo Brigādes pieredzējuši brīvprātīgie, kuri uzsvēra brīvprātīgo darba nozīmi un iespējas, ko tas var sniegt jauniešiem, kā arī basketbolists Raimonds Elbakjans stāstīja par savu brīvprātīgo darba pieredzi, organizējot jauniešu pasākumus.

Diskusijā par iespējām veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu un piemērotākajām metodēm, lai iesaistītu jauniešus brīvprātīgā darba veikšanā un veicinātu sadarbību starp skolām, tika secināts, ka jauniešus nepieciešams vairāk informēt par konkrētām brīvprātīgo darba iespējām savā novadā, kā informācijas kanālu izmantojot sociālos interneta tīklus. Viens no risinājumiem, lai informācija nokļūtu tieši pie jauniešiem, ir arī publicēt sludinājumus skolas vietējā avīzē.

Tāpat tika atzīmēts, ka Līvānos ir nepieciešams attīstīt vienu konkrētu vietu, kur varētu iegūt visu nepieciešamo informāciju par brīvprātīgo darbu. Tas palīdzētu Līvānu organizācijām, skolām un jauniešiem izveidot vienotu informācijas apriti un veicinātu sadarbības iespējas.

Brīvprātīgo Brigāde ir Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīva, kuras mērķis ir pievērst jauniešu uzmanību brīvprātīgā darba sniegtajām iespējām karjeras izaugsmē. Brīvprātīgo Brigāde šogad vēl viesosies arī Salaspilī, Alūksnē, Dundagā, Liepājā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Rīgā, kur jauniešiem būs iespēja „pielaikot” arī vēl tādas profesijas kā veterinārārsts, bibliotēkas darbinieks, pašvaldības darbinieks, skolotājs, sociologs, sabiedrisko attiecību speciālists, mediķis/ sociālais darbinieks. Visa aktuālā informācija atrodama interneta vietnē www.draugiem.lv/brivpratigodarbs


Написать комментарий