'SEB' nekustamo īpašumu attīstītājiem uz trim gadiem piešķir 4,5 miljonus eiro

foto delfi.lv
foto delfi.lv

AS “SEB banka” ir parakstījusi līgumus par 4,5 miljonu eiro (3,16 miljonu latu) finansējuma piešķiršanu diviem holdinga “LNK Group” uzņēmumiem, kas pārstāv nekustamo īpašumu attīstības virzienu “LNK Properties”, kura iepriekšējais nosaukums bija “iQ Projects”, portālu “Delfi” informēja bankas ārējās komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Martinsone.

Ilgtermiņa aizdevums 3,1 miljonu eiro (2,18 miljonu latu) apmērā piešķirts ražošanas un loģistikas kompleksa refinansēšanai un paplašināšanai, savukārt aizdevums 1,4 miljonu eiro (983 925 latu) apmērā paredzēts, lai finansētu tirdzniecības centra būvniecību Rīgā. Abi aizdevumi ir izsniegti uz trim gadiem.

"SEB bankas" Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldes vadītājs Viktors Bolbats norāda, ka banka augstu novērtē "LNK Group" uzņēmumu "spēju strādāt inovatīvi un veiksmīgi dažādos ekonomiskos tirgus apstākļos vairākās nozarēs. Esam pārliecināti, ka parakstītie finansēšanas līgumi ir tikai sākums ilgtermiņa un daudzpusīgai "LNK Group" un "SEB bankas" sadarbībai".

Viņš uzskata, ka "LNK Properties" īstenotie projekti var kalpot kā labi piemēri komerciāla nekustamā īpašuma būvniecībai un biznesa attīstībai, veicinot uzņēmējdarbību Latvijā.

"LNK Group" valdes priekšsēdētājs Artjoms Milovs atzīst: "Esam gandarīti, ka "SEB banka", novērtējot holdinga iepriekšējo darbību un izprotot uzņēmuma plānus nekustamo īpašumu attīstībā, uzsākusi sadarbību ar "LNK Group". Piešķirtais finansējums ļaus "LNK Group" izvērst divus komerciālos projektus - industriālā parka paplašināšanu un tirdzniecības centra būvniecību, tādējādi nodrošinot modernu un sakārtotu vidi, kurā citiem Latvijas uzņēmumiem attīstīt savu darbību."

Holdings "LNK Group" dibināts 1988. gadā.

Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trīs galvenajos virzienos: ražošanā un celtniecībā - "LNK Industries", inženierijā - "LNK Engineering" un nekustamo īpašumu attīstībā "LNK Properties".

Kopējais holdinga darbinieku skaits pārsniedz 1000.


Написать комментарий