Daugavpils zēni cīnās par Dižpuikas titulu 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vairāk nekā 10 gadus Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” mūsu pilsētā rīko konkursu „Dižpuika”, kurā piedalās pilsētas skolu 5.-6.klašu zēni.

Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktora vietniece Ludmila Smikova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka sākotnēji konkursa nosaukums bija „Superpuika”. „Izrādījās, ka pastāv Latvijas mēroga konkurss zēniem ar tādu pašu nosaukumu, tāpēc nācās steidzīgi meklēt citu nosaukumu – tā radās Dižpuika.

Mūsu konkurss ir veltīts Lāčplēša dienai, kurā parasti tiek godināti Latvijas karavīri, konkursam ir vairāki posmi un tajā piedalās katras Daugavpils skolas 3 pārstāvji. Konkursa finālā parasti tiek aicināti visi tā dalībnieki, kuriem tiek pasniegti piemiņas suvenīri un Goda raksti. Zēnu finālsacensības vienmēr ir jautras un aizraujošas. Konkursa „Dižpuika” uzvarētāji nākamā gada pavasarī brauks uz Rīgu, lai piedalītos konkursā „Superpuika””, - paskaidroja Ludmila Smikova.

Konkursa gaitā Daugavpils zēni demonstrēs ne tikai spēku un veiklumu, bet arī peldēšanas un dejošanas prasmes, orientēšanas un zīmēšanas prasmes un daudz ko citu.
Šodien, 10.oktobrī, Logopēdiskās internātpamatskolas stadionā notiks pirmā konkursa atlases kārta – sporta posms, kurā piedalīsies aptuveni 40 zēni no 10 Daugavpils skolām.

Konkursa nākamajā posmā, kas norisināsies trešdien, 17.oktobrī, zēni sacentīsies peldēšanā. Savukārt trešā atlases kārta paredzēta 24.oktobrī un tajā tiks pārbaudītas konkursantu tehniskās prasmes. Finālposmā piedalīsies 10 labākie no labākajiem un tas notiks 7.novembrī.


Написать комментарий

3 no 4 trenniņtērpos, ir okei :)

lat gorod --- visu izsaka :d :d

trwnninbikses - vienigais apgerbs no bernibas lidz kapam

Написать комментарий