Daugavpils gatavojas garīgās mūzikas jubilejas festivālam „Sudraba zvani”

Vakar, 10.oktobrī, Daugavpils Kultūras pārvaldē notika X Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba zvani” orgkomitejas pirmā sapulce.

Orgkomitejas mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka „Sudraba zvani” ir viens no lielākajiem Austrumeiropas mūzikas festivāliem, kas ir ļoti populārs. Tā līmenis un dalībnieku skaits ar katru gadu arvien pieaug, tāpēc sagatavošanas darbi tiek uzsākti daudz agrāk. Jāatzīmē, ka festivāls tiek rīkots reizi divos gados.

Dalībai Daugavpils festivālā pietiekušies vairāk nekā 60 kolektīvi no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Baltkrievijas, tostarp no Maskavas, Sanktpēterburgas, Voroņežas, Kijevas, Viļņas, Minska un citām pilsētām. Kā arī jubilejas festivālā piedalīsies koru kolektīvi no Bulgārijas, Serbijas, Ķīnas un pat no Ganas, Nigērijas un Nepālas. Tiesa, pagaidām pastāv dažādi ar viņu atbraukšanai nepieciešamo dokumentu noformēšanas sarežģījumi.

Sēdē orgkomiteja nolēma, ka festivāls norisināsies Vienības namā no 2013.gada 10.janvāra līdz 13.janvārim, par pasākuma galveno režisori tika noteikta Sandra Moskaļova, bet par festivāla māksliniecisko vadītāju – Jevgeņijs Ustinskovs.

Jubileja festivālā „Sudraba zvani” tiks aicināti visi iepriekšējo festivālu laureāti, tāpēc daugavpiliešus un pilsētas viesus priecēs vairāki koncerti dažādās koncertzālēs un baznīcās, kā arī koru un vokālo ansambļu konkurss. Labākais kolektīvs saņems ne tikai Grand Prix, skatītāju aplausus un atzinību, bet arī naudas balvu 1 500 eiro apmērā. Tiek plānots, ka festivāla pasākumus būs iespējams apmeklēt bez maksas.


Написать комментарий