Ķīna nolemj pieslēgt strāvu dzeloņstieplēm uz Ziemeļkorejas robežas

foto scantronicafrica.com
foto scantronicafrica.com

Ķīnas amatpersonas nolēmušas pieslēgt strāvu dzeloņstiepļu žogiem uz robežas ar Ziemeļkoreju, lai cīnītos ar kaimiņvalsts robežsargu un citu pilsoņu dezertēšanu un noziegumiem Ķīnas teritorijā, vēsta laikraksts ”Daily NK”.

Strāvas spriegums dzeloņstieplēs uz robežas esot 220 volti, bet, lai cilvēks gūtu traumas, spriegumam esot jābūt vismaz 380 voltiem, norāda laikraksta ”Daily NK” avots.

Ķīna dzeloņstieples uz robežas ar Ziemeļkoreju novilka, lai cīnītos ar ziemeļkorejiešu bēgšanu un noziedzību Ķīnas teritorijā. Tomēr nekādus jūtamus rezultātus šis solis nedeva. Varas iestādes ieviesušas arī īpašu apziņošanas sistēmu par pārbēdzējiem no Ziemeļkorejas - kādas pierobežas pilsētas iedzīvotāji var neuzkrītoši izsaukt policiju un robežsardzi, ja pie tiem pēc palīdzības vēršas Ziemeļkorejas dezertieri.

Tikmēr starptautiskā sabiedrība jau ilgāku laiku aicina Ķīnu Ziemeļkorejiešu pārbēdzējus atzīt par bēgļiem. Tomēr Ķīna tos uzskata par nelegāliem ekonomiskajiem migrantiem un izsūta atpakaļ uz Ziemeļkoreju, kur viņiem draud nosūtīšana uz darba nometnēm.

Pret iedzīvotāju bēgšanu uz Ķīnu cīnās arī Ziemeļkoreja, kuras robežas pusē arī ir nostieptas dzeloņstieples un uzstādītas novērošanas kameras.


Написать комментарий