Konferencē spriedīs par ģimeņu seksuālo veselību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Piektdien konferencē ”NaProtehnoloģija un sievietes auglība” paredzēts diskutēt par ģimenes veselības tēmu, īpaši akcentējot jaunākos sasniegumus seksuālās un reproduktīvās veselības, un ģimenes plānošanas jomā, portālu ”Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Tā kā demogrāfijas tēma un auglības jautājumi Latvijā ir aktuāli, konferences mērķauditorija ir mediķi gan visiem interesenti un nevalstiskās organizācijas, kas interesējas par auglības un ģimenes veselības jautājumiem. Latvijā nav precīzas statistikas par neauglīgo pāru skaitu, bet, pēc dažādiem datiem, tādi varētu būt 8-15% no kopējā skaita.

Konferencē tiks prezentēts ģimenes plānošanas modelis, izmantojot Auglības atpazīšanas metodes (AAM) un pētījumus šajā jomā. Tāpat tiks prezentēta ”NaProTechnology” kas ir saīsinājums no termina "Natural Procreative technology". Tā ir zinātniska metode dažādu reproduktīvai veselībai negatīvu procesu izmeklēšanā un ārstēšanā, kā arī tiek uzskatīta par īpaši efektīvu neauglības ārstēšanā.

Konference laikā no pulksten 10:30 līdz 16 notiks Rīgas Domes sēžu zālē.

Dalību konferencē apstiprinājuši un ar lekcijām uzstāsies atzīti ārzemju speciālisti no Polijas un Īrijas, kā arī vietējie speciālisti.

Konferenci rīko Latvijas Nefrologu asociācija, to finansē Rīgas Domes Labklājības departaments. Konferenci atbalsta nevalstiskās organizācijas un privātpersonas, kuras apvienojušas kampaņā ”Par dzīvību”.

 


Написать комментарий