Daugavpili apmeklēs Sporta komisijas pārstāvji – 15 Saeimas deputāti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 15.oktobrī, Daugavpilī notiks Latvijas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas izbraukuma sēde. Sporta nozares kurators Daugavpilī Vjačeslavs Širjakovs pozitīvi novērtēja komisijas ieceri apmeklēt mūsu pilsētu, lai apspriestu Daugavpilij svarīgus jautājumus.

Saeimas deputāta Ivana Klementjeva vadītā komisija, kuras sastāvā darbojas arī deputāti no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva un Dmitrijs Rodionovs, apmeklēs Daugavpils sporta bāzes un tiks informēta par pilsētas iecerēm sporta nozarē.

Tiek plānots apmeklēt Šahu klubu, stadionu „Lokomotīve”, Olimpisko centru, Ledus Halli. Lai iegūtu deputātu atbalstu nākotnē, viņi tiks informēti par Daugavpilī iecerētajiem projektiem – slēpošanas trasi, vieglatlētikas stadionu, sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukciju.

Kā arī ar komisijā esošajiem deputātiem tiek plānots apspriest sporta nozarē izveidojušās problēmas, pilsētas sporta bāžu tehnisko stāvokli un, protams, valsts finansējuma jautājumus, tostarp Grand Prix posma spīdvejā finansējumu.

Vizītes laikā notiks komisijas sēde, kurā piedalīsies arī pilsētas sporta biedrības.

V.Širjakovs atzīmēja, ka Daugavpilij ir ar ko lepoties un ko parādīt deputātiem, pat neskatoties uz valsts finansējuma samazināšanu, kuras rezultātā vairākas funkcijas tika nodotas pašvaldībām. Kā piemēru var minēt neseno pašvaldības sporta skolu treneru likmju samazināšanu, sakarā ar kuru Daugavpils pilsētas dome nolēma nesamazināt likmes, bet apmaksāt tās no pilsētas budžeta.


Написать комментарий