Vicemērs: Dzīvnieku patversmes attīstībai nepieciešamo darbu ir daudz, taču situācija nav kritiska

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils dzīvnieku patversmes dzīvnieku turēšanas apstākļu uzlabošanai nepieciešamo darbu ir daudz, taču situācija nav kritiska, paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, komentējot žurnālistu jautājumu par to, kāpēc Dome nevar iedalīt pietiekami daudz naudas līdzekļu dzīvnieku turēšanas jaunu voljēru ierīkošanai un iestādes turpmākajai attīstībai.

Kā zināms, ziedojumi dzīvnieku uzturēšanai patversmē ir visā pasaulē pieņemtā prakse. Daugavpils patversme arī nav izņēmums, un sponsoru nauda tiek izmantota patversmes iemītnieku turēšanas apstākļu uzlabošanai. Taču, pateicoties ziedojumiem realizētie projekti nenozīmē, ka patversme nesaņem finansējumu no pašvaldības.

Pašvaldībā atzīmē, ka pēdējo divu gadu laikā patversmes finansējums pakāpeniski tika palielināts, un šogad finansējums sastāda 60 tūkstošus latu. Šajā laika posmā tika paveikts tāds pats darbu apjoms kā iepriekšējos 5 gados, paziņoja V.Širjakovs.

Neierobežojoties ar sponsoru palīdzību un pašvaldības dotācijām, patversmes attīstībai cenšas piesaistīt arī eirofondu līdzekļus. Tiesa, nesenais mēģinājums piesaistīt ES fondus nebija veiksmīgs ar zemes īpašumu radušos problēmu dēļ. Šobrīd tā ir atrisināta, un, tiklīdz radīsies iespēja, patversme atkal piedalīsies ES finansējuma konkursos.

Komentējot situāciju ar klaiņojošiem dzīvniekiem Daugavpilī, vicemērs atzīmēja, ka to mūsu pilsētā nav daudz, un suņu bari pa pilsētu neskraida. Pēdējo divu gadu laikā uzņēmumā „Labiekārtošana-D” darbojas dzīvnieku ķeršanas brigāde, ir arī šīm vajadzībām domātais transporta līdzeklis.

„Iespējams, finansējums pilnā mērā neatbilst patversmes vajadzībām, bet to pašu varētu teikt jebkura struktūra. Piekrītu, ka patversmei vajadzīgs lielāks finansējums, tāpēc jāpiedalās eiroprojektos, kuri palīdzētu uzlabot iestādes infrastruktūru”, - atzīmēja V.Širjakovs.


Написать комментарий