Demogrāfijai nākamā gada budžetā papildus plāno 5,6 miljoni latu

foto lu.lv
foto lu.lv

2013.gada veselības nozares budžetā demogrāfijas jautājumu risināšanai papildu plānoti 5,6 miljoni latu.

2,8 miljoni latu paredzēti Mātes un bērna veselības uzlabošanas plānā noteikto pasākumu īstenošanai.

Papildu 1,1 miljons latu paredzēts diagnostikai un laboratorijas izmeklējumu apmaksai bērniem un grūtniecēm, savukārt 905 tūkstoši latu - speciālistu konsultāciju un dienas stacionāros sniegto pakalpojumu nodrošināšanai.

Finansējuma palielinājums nākamajā gadā paredzēts arī Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai - 367 tūkstoši latu ārstu speciālistu piesaistei slimnīcas uzņemšanas nodaļā un 113 observācijas gultu uzturēšanai, kurās mazie pacienti tiek novēroti un izmeklēti pirms uzņemšanas konkrētā slimnīcas nodaļā.

377 tūkstoši latu novirzīti daļējai recepšu medikamentu kompensācijai grūtniecēm un bērniem līdz 2 gadu vecumam (saskaņā ar Mātes un bērna veselības uzlabošanas plānu), savukārt 361 tūkstotis latu - vakcīnu iegādei bērniem pret bīstamām infekcijas slimībām (pneimokoka infekciju, difteriju, stinguma krampjiem, garo klepu, poliomielītu u.c.), kā arī redzes korekcijas līdzekļu iegādei bērniem atbilstoši medicīniskām indikācijām.

"Demogrāfijas jautājumu risināšanai valsts mērogā nepieciešama visu nozaru iesaistīšanās. Tāpēc esmu gandarīta, ka jau šogad veselības nozarē esam spējuši rast finansējumu demogrāfijas jautājumu risināšanai, nodrošinot virkni mātes un bērna veselības nodrošināšanai būtisku izmeklējumu un pakalpojumu. Arī nākamgad mātes un bērna veselība būs mūsu prioritāte. Ar plānoto 5,6 miljonu latu pieaugumu būs iespējams turpināt īstenot šos pasākumus, kā arī būtiski palielināt veselības aprūpes pieejamību," uzsver veselības ministre Ingrīda Circene.

Veselības ministrija ir aprēķinājusi, ka demogrāfijas jautājumu risināšanai veselības nozarē 2013.gadā kopumā plānoti 60, 5 miljoni latu, kas ietver finansējumu ambulatorai un stacionārai palīdzībai, kompensējamo medikamentu iegādei u.c.


Написать комментарий