Daugavpils pilsētas pašvaldības budžets tika palielināts par 3,7 miljoniem latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldības kopējais budžets tika palielināts par 3,7 miljoniem latu. Ienākumu daļa tika palielināta, pateicoties dotāciju saņemšanai no valsts budžeta (2,8 miljoni latu), kas ir domātas pedagogu darba algām, kā arī citām vajadzībām, ienākumu daļu papildina arī labs ienākumu nodokļa un uzņēmējdarbības nodokļa, nekustamā īpašuma, azartspēļu nodokļu iemaksu saņemšanas plāna izpildījums (862 tūkstoši). Kārtējās sēdes laikā Domes deputāti apstiprināja arī budžeta izdevumu daļu, kura arī tika palielināta.

Līdzekļu pamatdaļa tiks izmantota Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pedagogu darbu algu izmaksām un mācību procesa nodrošināšanai. Kā arī tiks iegādāta jauna datortehnika, jo pašvaldībā tika ieviesta jauna resursu uzskaites programma, bet vairāku iestāžu tehnika ir novecojusi.

Papildus līdzekļi tika iedalīti arī Komunālās saimniecības pārvaldei. Šie līdzeklī tiks izmantoti, lai uzturētu pilsētas komunālo saimniecību – ielu uzturēšanai un pagalmu teritoriju labiekārtošanai, stāvlaukuma pie Daugavpils reģionālās slimnīcas ierīkošanai, kanalizāciju tīklu uzturēšanai, teritoriju labiekārtošanai, dzīvnieku patversmes vajadzībām utt.

Papildus līdzekļi tiek paredzēti Sporta pārvaldes vajadzībām – treneru darba algām, kuras valsts nefinansē, un sporta bāžu remontam, kā arī Sociālo lietu pārvaldei, kurai nepieciešams ierīkot ugunsdrošības sistēmu sociālajā patversmē. Papildus 70 tūkstoši latu tika iedalīti pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem, kuriem radās zaudējumi sakarā ar pašvaldības jaunajiem noteikumiem par skolēniem piešķirtām atlaidēm braucieniem sabiedriskajā transportā. 96 tūkstoši lati tiks izmantoti, lai nodrošinātu Domes nesen pieņemtā lēmuma par skolēnu pusdienu līdzfinansēšanu realizāciju.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece deputātiem paskaidroja, ka šogad tiek paredzēts vēl viens budžeta koriģējums sakarā ar tā palielināšanu. Ja nenotiks ārkārtas situācijas, kurās būtu nepieciešams steidzami koriģēt budžetu, tas tiks palielināts gada beigās.

Pēc dažu jautājumu paskaidrojumiem deputāti apstiprināja lēmumu par budžeta palielināšanu, P.Dzalbe atturējās.


Написать комментарий