Olimpiskā diena Rēzeknē

foto Rēzeknes Sporta pārvalde
foto Rēzeknes Sporta pārvalde

Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvalde un Bērnu – jaunatnes sporta skola (BJSS) sadarbībā ar Sporta skolotāju metodisko apvienību pievienojās Olimpiskajai kustībai un arī Rēzeknē 28. septembrī Sporta pārvaldes stadionā organizēja sporta pasākumu „Olimpiskā diena 2012”, kurā tika aicinātas piedalīties Rēzeknes izglītības iestāžu 6.-7. klašu komandas, informē Rēzeknes pašvaldība.

Pirmskolas izglītības iestāžu un sākumskolas klašu audzēkņi tika aicināti piedalīties zīmējumu konkursā, kura moto bija „Latvijas olim pieši Londonas 2012 Olimpiskajās spēlēs” un iesniegt darbus sacensību dienā. Olimpiskās dienas ietvaros izglītības iestāžu audzēkņi arī tika aicināti piedalīties domrakstu konkursā, kura tēma bija „Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti”.

Pasākums sākās ar LOK himnas atskaņošanu, kuras pavadībā tika pacelts LOK karogs, to pacelt tika aicināti skolu komandu labākie pārstāvji. Pēc tam pasākuma dalībniekiem uzrunas teica Sporta pārvaldes vadītājs Nikolajs Krilovs un BJSS direktors Žanis Ārmanis. Un tad, pieslēdzoties radio SWH, visi tika aicināti kopīgi veikt rīta rosmi, lai popularizētu rīta vingrošanu kā svarīgu ikdienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai. Rīta rosmi vadīja Rēzeknes Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Gunita Ozoliņa kopā ar RVĢ audzēkni – vieglatlēti Guntu Latiševu-Čudari (Gunta ir Latvijas Olimpiādes čempione 100 m, Latvijas čempione 200 m, Baltijas Jaunatnes mačsacīkstes uzvarētāja 100 m, 200 m un 4x100 m stafetē, Latvijas jaunatnes rekordiste 400 m distancē).         

Pēc rīta rosmes skolu komandas sacentās stafetēs, ielu basketbolā, minifutbolā un tāllēkšanā no vietas. Sporta spēlēs tika veidotas jauktās komandas – ielu basketbolā komandā spēlēja divi zēni un viena meitene, bet minifutbolā – trīs zēni un trīs meitenes. Komandas sākumā tika sadalītas pa grupām un katra skola izspēlēja pa vienai spēlei katrā sporta veidā, pēc tam šo spēļu uzvarētāji finālā noskaidroja pirmo trīs vietu ieguvējus pēc apļa sistēmas.

Pretstafetē ar lāpu pirmo vietu izcīnīja 2. vidusskolas komanda, otro – 3. vsk., trešo – 5. vsk., pretstafetē ar bumbu pirmo vietu izcīnīja 1. vidusskolas komanda, otro – 3.vsk., trešo – 5.vsk. un pretstafetē ar apli pirmo vietu izcīnīja 1. vidusskolas komanda, otro – 5. vsk. un trešo – VPĢ.

Apkopojot rezultātus, par uzvarētājiem Olimpiskās dienas komandu sacensībās kļuva Rēzeknes 5. vidusskolas komanda: Mārīte Svikle, Renāte Zinovjeva, Laura Dembovska, Laine Šļare, Diāna Korsaka, Jekaterina Oļeiņikova, Dana Teļiševska, Viktorija Pankova, Ilze Laizāne, Liāna Irišina, Rinalds Strankaļs, Agris Kravaļs, Jurģis Lipskis, Raivis Galajs, Edgars Ivanovs, Jānis Kaļva, Normunds Kaulakans, Dins Pujāts, Armands Rancāns un Raimonds Paupers skolotāju Anitas Puncules un Marinas Ludboržas vadībā.

Sveicam arī visas pārējās komandas, kuras piedalījās Olimpiskās dienas sacensībās – Rēzeknes 1. vidusskolas komandu skolotāju Vitas Seņkānes un Valentīna Višķera vadībā, Rēzeknes 2. vidusskolas komandu skolotājas Mariannas Bondenkovas vadībā, Rēzeknes 3.vidusskolas komandu skolotāju Ērikas un Vasīlija Rutkovsku vadībā, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komandu skolotājas Marijas Babres vadībā un Rēzeknes 6. vidusskolas komandu skolotāju Zojas Streļčas un Jura Rozentāla vadībā. 

Individuālajos sporta veidos par godalgoto vietu ieguvējiem kļuva:

  • Basketbola metienos grozā pa pāriem – Mārīte Svikle un Jurģis Lipskis (5.vsk.), Laura Lucijanova un Ričards Barševskis (1.vsk.), Kristīne Pētersone un Elgars Reidzāns (1.vsk.);
  • Volejbola piespēlēs pa pāriem – Sabīne Vlasova un Sandis Lukašenko (RVPĢ), Liāna Semjonova un Guntars Vaivods (RVPĢ), Mārīte Svikle un Jurģis Lipskis (5.vsk.);
  • Badmintona piespēles pa pāriem – Laura Lucijanova un Ričards Barševskis (1.vsk.), Madara Marga un Žanis Saule (1.vsk.), Veronika Rjazanska un Ēriks Borisovs (2.vsk.);
  • Futbola bumbas žonglēšana – Kristīne Pētersone (1.vsk.), Diāna Boļševičiene (6.vsk.) un Arina Semeikina (2.vsk.), Dmitrijs Smertjevs (3.vsk.), Sandis Lukašenko (VPĢ) un Ēriks Borisovs (2.vsk.).

Visi Olimpiskās dienas dalībnieki saņēma SOK sertifikātu ar SOK un LOK prezidentu parakstiem par piedalīšanos Olimpiskajā dienā, bet godalgoto vietu ieguvēji – piemiņas balvas.

Zīmējumu konkursam „Latvijas olimpieši Londonas 2012 Olimpiskajās spēlēs” tika iesniegti 63 darbi, noteikt labākos bija ļoti sarežģīti, par labākajiem tika izvirzīti Diānas Denisovas (1.vsk. 4a. kl.), Evelīnas Prančas (1.vsk. 3b.kl.) un Roberta Ančupāna (PII „Laimiņa” 3. gr.) zīmējumi.

Domrakstu konkursam „Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti” bija iesniegti septiņi darbi, par labākajiem sacensību organizatori izvēlējās Egijas Vēveres (1.vsk. 6a.kl.), Jāņa Seņkāna (1.vsk. 6a.kl.) un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 11a. klases domraksts. Šie skolēni saņēma piemiņas dāvaniņas, bet visi zīmētāji un rakstītāji – SOK sertifikātu ar SOK un LOK prezidentu parakstiem par piedalīšanos Olimpiskajā dienā.


Написать комментарий