Daugavpilī sabiedrisko transportu bezmaksas izmanto 6,5 tūkstoši skolēnu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No šī gada 1.septembra atvieglojumus braucieniem sabiedriskajā transportā izmanto aptuveni 6,5 tūkstoši vispārizglītojošo skolu skolēnu (kopumā pilsētā ir 9 tūkstoši skolēnu) un tikai 200 arodskolu audzēkņu, paziņoja Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā, pieņemot grozījums pilsētas budžetā par naudas summas 70 tūkstošu latu apmērā piešķiršanu sakarā ar pašvaldības jaunajiem noteikumiem par skolēniem piešķirtām atlaidēm braucieniem sabiedriskajā transportā.

Atgādināsim, ka sākot ar šo semestri visi Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni izmanto pilsētas sabiedriskā transporta vienu maršrutu bez maksas, bet arodskolu audzēkņiem tika piešķirta 50% atlaide. Minētais lēmums tika apstiprināts augusta sākumā.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka kārtējās sēdes laikā piešķirto līdzekļu pamatdaļa saistīta ar vispārizglītojošo skolu skolēnu pārvadāšanu, jo tikai neliela arodskolu audzēkņu daļa izmanto braukšanas atvieglojumus.

Domes deputāte un Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska paskaidroja, ka tik zema audzēkņu ieinteresētība saistīta ar to, ka daudziem no viņiem ir izdevīgāk iegādāties braukšanas biļeti par 21 latu un izmantot visus sabiedriskā transporta veidus un maršrutus, nekā izmantot 50% atvieglojumu vienam maršrutam, jo bieži vien audzēkņi pa ceļam uz arodskolu izmanto vairākus sabiedriskā transporta veidus.

Jāatzīmē, ka apstiprinot noteikumus par bezmaksas sabiedriskā transporta izmantošanu, tika ziņots, ka to izmanto aptuveni 5 tūkstoši skolēnu, tomēr šobrīd tramvaju un autobusu pakalpojumu izmantojošo skolēnu skaits ir sasniedzis 6,5 tūkstošus.


Написать комментарий