Tuvojas noslēgumam projekts Robežnieku pagasta centra teritorijas sakārtošanai

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Robežnieku pagasta pārvalde sadarbībā ar Krāslavas novada domi šogad īstenoja projektu “Jauna dabas un kultūras objekta izveidošana Krāslavas novada Robežnieku pagastā”,kas tika atbalstīts ELFLA Lauku attīstības programmas pasākuma “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā ” ietvaros ”, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Projekta realizācija jau tuvojas nobeigumam.

Projekta mērķis - labiekārtot Robežnieku pagasts centru gandrīz 0,4 ha platībā, kurš ir gan pagasta vizītkarte, gan arī dabas objekts, kur visjaunākie pagasta iedzīvotāji, jaunieši un mūsu pagasta godājamā vecuma ļaudis varēs pavadīt savu brīvo laiku ārpus telpām, organizēt kultūras pasākumus un aktivitātes. Arī tūristiem, kas apmeklēs Robežnieku pagastu, būs iespēja piedalīties aktivitātēs.

Uz ziņojuma dēļa tiks izvietoti pasākumu plāni, norādes zīmes kalpos tūristu informēšanai.

Iegādātais apskaņošanas aprīkojums ļaus organizēt sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem dabā un nodrošināt kvalitatīvu apskaņošanu.

Labiekārtošanas darbus veic z/s „Alas”.

Vēl jāveic krāsošanas darbi un daži nelieli darbi apkārtnes sakopšanā, ko kavē rudens lietainais laiks.

Jau šobrīd sakārtotajā objektā labprāt iegriežas gan Robežnieku skolas bērni un skolas internāta audzēkņi, gan pagasta iedzīvotāji un ekskursanti, kuri apmeklē pagasta apskates objektus, gan arī garāmbraucēji, lai apskatītu un novērtētu paveikto.


Написать комментарий