Darba devēji par atzītāko augstskolu nosauc RTU

foto riga24.lv
foto riga24.lv

Rīgas Tehniskajai universitātei 14. oktobrī aprit 150. gadskārta. Tā šobrīd ir ne tikai vecākā tehniskā augstskola Latvijā un Baltijā, bet arī viena no lielākajām, kurā mācās 15 000 studentu.

Gan Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācībspēki, gan studenti, vaicāti, ar ko lepojas, strādājot un mācoties augstskolā, uzsver, ka pirmām kārtām ar RTU bagātīgo, 150 gadus ilgo vēsturi un daudziem, ievērojamiem zinātniekiem. Mācību prorektors Uldis Sukovskis akcentē arī RTU lomu mūsdienu Rīgas un visas Latvijas attīstībā: «Tautsaimniecības attīstība ir atkarīga no cilvēkiem ar inženierzinātņu izglītību. Ēkas, transports, enerģija, komunikācijas un daudz citu lietu, kas ir ap mums, ir mūsu absolventu radītas un uzturētas.» Arī darba devēji nesen veiktajā aptaujā par atzītāko augstskolu nosaukuši tieši RTU, no studiju programmām visvairāk uzteicot šīs mācību iestādes piedāvātās Datorsistēmas. U. Sukovskis norāda, ka arī ārzemju augstskolās un pētniecības centros augstu novērtēta ir studentu sagatavotība. Tas vēl jo vairāk apstiprinot RTU piedāvātās augstākās izglītības vērtību. «Varam lepoties ar savu starptautisko konkurētspēju, jo mūsu universitātē strauji pieaug ārzemju studentu skaits. Iepriecina, ka viņi no Eiropas augstskolām studijām izvēlējušies tieši RTU,» teic prorektors.

RTU Studentu parlamenta finanšu pārzinis, 3. kursa students Mārtiņš Pjalkovskis ir viens no tiem, kas, īpaši nešauboties, izvēlējies mācīties tieši šajā augstskolā: «Jau vidusskolā sapratu, ka vēlos mācīties uzņēmējdarbības un vadības lietas, tāpēc galu galā izvēlējos šo programmu RTU. Savā ziņā turpinu ģimenes vīriešu tradīciju – arī tēvs mācījās šajā augstskolā.» Mārtiņš ne mirkli neesot nožēlojis, ka izraudzījies tieši RTU – mācību programma esot laba, tehniskā bāze atbilstoša, saistoša arī sabiedriski aktīvā dzīve. Turklāt viņa pienākumi Studentu parlamentā labi sasaucoties ar zinībām, ko viņš mācoties.

Runājot par RTU izaicinājumiem, U. Sukovskis nosauc sagatavojamo speciālistu skaitu palielinājumu inženierzinātnēs, jo jauni speciālisti, valstij atlabstot pēc krīzes, ir svarīgs faktors izaugsmei. Otrs uzdevums esot starptautiskās sadarbības un resursu piesaistes uzlabošana, lai RTU varētu piesaistīt jaunos speciālistus, atjauninātu akadēmisko personālu.

Studentu parlamenta pārstāvis kā lielāko projektu min studentu pilsētiņas būvniecību. To ļoti gaidot visa plašā studentu saime. Arī prorektors atzīst, ka RTU – pilsēta pilsētā ir nozīmīgākais universitātes projekts, «jo ļaus optimizēt izmaksas, uzlabot studiju procesu, kā arī pārveidot RTU par trešās paaudzes tipa universitāti. Ķīpsalā nākotnē atradīsies modernākais augstākās tehniskās izglītības un zinātnes centrs Baltijas valstīs, kas padarīs RTU vēl pievilcīgāku ārzemju studentiem un mācībspēkiem». Viņš cerot, ka tieši šī projekta realizācija nodrošinās vismaz vienas Latvijas augstskolas nokļūšanu pasaules labāko universitāšu reitingos.


Написать комментарий