Līdzšinējais 2012.gada rudens aukstuma rekords: -1,3 grādi Stendē

foto kakao.lv
foto kakao.lv

12.oktobra naktī un no rīta pirmo reizi šoruden gaisa temperatūra Latvijā noslīdēja zem nulles atzīmes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Stendē, kur gaiss atdzisa līdz -1,3 grādiem. Ainažos un Saldū termometra stabiņš apstājās attiecīgi pie -0,9 un -1,1 grāda atzīmes.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz 0..+5 grādiem, tostarp lidostā "Rīga" tika reģistrēti +1,9 grādi. Nedaudz zem nulles gaisa temperatūra noslīdēja daudzviet Kurzemē, Daugavpils un Krāslavas apkaimē, kā arī Ainažu pusē.

Šogad sals atnācis vēlāk nekā ierasts. Pērnā gada rudenī pirmais nelielais sals bija naktī uz 2.oktobri, 2010.gadā - naktī uz 30.septembri, 2009.gadā - naktī uz 3.oktobri.

Dažos gados gaisa temperatūra rudens vidū ir noslīdējusi līdz -10 grādiem un pat zemāk; oktobra aukstuma rekords ir -16 grādu 2002.gada 22.oktobrī Vidzemes augstienē.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий