Andrejs Rešetņikovs: Rēzeknes iedzīvotāji nevēlas dzīvot paaugstinātas bīstamības zonā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 11.oktobrī, „Park Hotel Latgola” konferenču zālē notikušajā diskusijā par mūsu pilsētas un reģiona attīstību atomstaciju apkārtnē piedalījās arī Latgales pašvaldību pārstāvji.

Rēzeknes pilsētas domes vadība, tāpat kā Daugavpils novada vadība, izteicās pret Visaginas AES celtniecību. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs paziņoja, ka Rēzeknē dzīvo aptuveni 32 500 cilvēku, un viņu attieksme pret atomstacijas celtniecību ir negatīva.

„Latgale ir īpašs reģions, kuru tiek pieņemts saukt par depresīvu. Saskaņā ar attīstības plānu tajā pēdējā laikā aktīvi piesaista investīcijas, uzlabojot iedzīvotāju dzīves līmeni un ienākumus. Sakarā ar to, ka ražošana mūsu reģionā tika pārtraukta, atliek cerēt, ka mūsu daba piesaistīs tūristus un tiks attīstīta tūrisma nozare. Ja tuvumā atradīsies vienalga kādas paaudzes jaunieceltā AES, diez vai tas piesaistīs Latgalē tūristus, kas varētu apmeklēt mūsu reģionu, lai izbaudītu zilo ezeru zemes skaistumu. Valdība no vienas puses rūpējas par cilvēkiem, solot uzlabot situāciju, bet reāli nekas netiek darīts.

Neesmu optimistiski noskaņots par iespēju saņemt lētu elektroenerģiju un siltumenerģiju no Visaginas AES. Tieši otrādi, uzskatu, ka tādēļ mēs varētu nesaņemt ievērojamu ienākumu daļu. Manuprāt, Latgale varētu atrisināt nedārgas elektroenerģijas piegādes problēmu, sadarbojoties ar Krieviju.

Černobiļas avārija ir palikusi atmiņā – daudzi Rēzeknes iedzīvotāji līdz šim laikam atceras 1986.gada „lielisku” ražu, kad sakņu dārzos bija izauguši milzīgi gurķi un tomāti.

Rēzeknes pilsētas un novada iedzīvotāji nevēlas dzīvot riska zonā atomstacijas tuvumā, tāpēc esam pret AES celtniecību”, - pastāstīja Andrejs Rešetņikovs.


Написать комментарий