Hilsboro traģēdijas lietā izmeklēs policijas iespējamos noziegumus

foto kopsource.com
foto kopsource.com

Pēc ziņojuma, kas publicēts par 1989.gadā notikušo Hilsboro traģēdiju, kurā gāja bojā 96 Anglijas futbola komandas ”Liverpool” fani, ieplānota Lielbritānijas policijas vēsturē lielākā iekšējā izmeklēšana, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Izmeklēšanā vēstīs iespējamos policijas noziegumus saistībā ar šīs lietas izmeklēšanu.

Neatkarīgais iekšējās izmeklēšanas birojs un prokuratūras vadība paziņojuši, ka tiek uzsākta izmeklēšana par iespējamajiem policijas noziegumiem. Tiek pieļauts, ka šīs izmeklēšanas rezultātā pie atbildības var tikt sauktas vairākas personas.

Ziņojumā, uz kura pamata izmeklēšanu nolemts sākt, pieļauts, ka policisti apzināti notikušajā vainu novēluši uz futbola faniem, cenšoties noslēpt pašas policijas atbildību par traģēdiju, nedarot visu, lai to novērstu.

BBC atgādina, ka traģēdija notika 1989.gadā, Anglijas kausa izcīņas spēles laikā starp ”Liverpool” un ”Nottingham Forest”, kad Hilsboro stadionā sabruka tribīne. Traģēdijā gāja bojā 96 cilvēki. Policija ziņoja, ka traģēdija notikusi fanu pārmērīgās alkohola lietošanas dēļ un trakošanas tribīnēs. Taču vēlāk ziņots, ka traģēdijas iemelsts ir policijas neizdarība un kontroles zaudēšana. Līdz šim neviens par notikušo sodīts nav.


Написать комментарий