Zaļā pilsēta – Rēzekne

foto Rēzeknes dome
foto Rēzeknes dome

Šodien, 12. oktobrī, Rēzeknes pilsētas domes telpās norisinājās preses konference, kuras laikā tika apspriesti jautājumi par pilsētas zaļo tēlu, koku inventarizācijas pasākumiem, kā arī par projekta „GREENMAN” norisi, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Konferencē piedalījās projekta koordinatori, Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes speciālisti, kā arī Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūta docents Pēteris Evarts-Bunders ar projekta darba grupu. Speciālisti pastāstīja klātesošajiem par zaļās pārvaldības principiem, paskaidroja, kāpēc ir vajadzīga koku inventarizācija un kādas metodes tiek izmantotas tās veikšanai.

„Ir svarīgi saprast, ka pilsēta nav mežs, kur haotiski aug dažādu šķirņu koki. Ir jāzina katra koka vitalitāte, ainaviskums, kā arī piemērotība pilsētas apstākļiem,” norāda docents Pēteris Evarts-Bunders. „Mēs apsekojam kokus pilsētas parkos un galvenajās ielās. Informācija par kokiem tiks apkopota un nodota Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes rīcībā, tajā skaitā tiks izstrādāti priekšlikumi par pilsētas ainavas uzlabošanu.”

Uz konferenci atnākušie iedzīvotāji izteica savus priekšlikumus, kā saglabāt un uzturēt pilsētas zaļo zonu. Piemēram, viens no piedāvājumiem bija ieviest skolās mācību priekšmetu, kurā bērniem stāstītu, kā kopt un audzēt kokus. Bija arī atzīmēts, ka pilsētas sakārtotība lielā mērā ir atkarīga no pašiem iedzīvotājiem.


Написать комментарий