Klāt Starptautiskās izglītības dienas

foto igloolets.com
foto igloolets.com

Ik gadu pieaug to personu skaits, kas nolemj iegūt izglītību kādā no ārvalstu mācību iestādēm. Piemēram, Times Good University Guide dati liecina, ka 2009. gadā studijas Lielbritānijā uzsāka 1047 studenti no Latvijas, bet pērn jau 1671 cilvēks.

Lai palīdzētu jauniešiem orientēties daudzveidīgajā pārrobežu izglītības piedāvājumā, sestdien norisināsies gadskārtējā ārzemju izglītības izstāde Starptautiskās izglītības dienas. Ieeja tajā ir bez maksas.

«Britu universitātes allaž ir izraisījušas potenciālo studentu interesi gan ar savu programmu kvalitāti, gan daudzveidību,» uzsver Baltic Council for International Education (izstādes organizators) Rīgas Informācijas centra direktore Inga Ziemele. Tāpat studēt gribētājiem ir saistošas arī citas valstis, kur augstāko izglītību ir iespējams iegūt bez maksas.

Šogad izstādē piedalīsies 50 mācību iestāžu, piemēram, dalību apstiprinājušas universitātes no Lielbritānijas, Nīderlandes, Somijas, Dānijas, Igaunijas, Kipras un Krievijas. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja klātienē aprunāties arī ar mūzikas un deju konservatoriju pārstāvjiem no Anglijas un Nīderlandes, iepazīties ar viesnīcu menedžmenta skolu piedāvājumu no Šveices. «Izstādes dalībnieku vidū būs prestižas britu privātskolas un neatkarīgās koledžas, valsts finansētās britu vidusskolas un tālākizglītības koledžas, Vācijas profesionālās izglītības koledžas,» teic I. Ziemele.

Izstādes laikā apmeklētāji varēs iegūt arī papildu informāciju par starptautisko angļu valodas eksāmenu IELTS: kur un kad to var kārtot Latvijā, kā labāk sagatavoties un kādus materiālus izmantot, kā arī par iespēju piereģistrēties IELTS eksāmenam internetā. Izstāde notiks Rīgā, viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvia konferenču centrā.


Написать комментарий