Brīvdienas ciklons atkal nesīs lietu; svētdien būs nedaudz siltāks un sausāks laiks

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Brīvdienās Latviju sasniegs jauns ciklons, kas atkal nesīs lietu, svētdienu sinoptiķi sola nedaudz siltāku un bez ievērojamiem nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ciklons, kas noteica laika apstākļus šajā darba nedēļā, sestdien pamazām zaudēs spēku, taču no rietumiem ieradīsies jauni cikloni, kuri atnesīs arī jaunas lietus mākoņu zonas. Brīvdienās gan tie vēl nebūs ļoti aktīvi cikloni – vēji būs lēni, nokrišņu daudzums būs neliels, ik pa laikam uzspīdēs saule, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, veidosies migla.

Naktī uz sestdienu vietām, galvenokārt piekrastē, nedaudz īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos veidosies migla ar redzamību 200 - 500 metri. Debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4 un vietām līdz -1 grādam, piekrastē būs nedaudz siltāks: no +5 līdz +7 grādiem.

Sestdien dienā Latvijai no Baltijas jūras dienvidu daļas pietuvosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, tādēļ, sākot no dienvidrietumu rajoniem, ik pa laikam līs. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7 un +11 grādiem.
Svētdienas nakts jau būs par 3 – 4 grādiem siltāka, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +7 un +12 grādiem.


Написать комментарий