Saeima lems par Daugavpils tiesas priekšsēdētāja E.Joksta atcelšanu no amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 18.oktobrī, Saeimas deputāti lems par Daugavpils tiesas priekšsēdētāja Ernesta Joksta atcelšanu no amata. Iespējams, ka deputāti nobalsos par ierēdņa atlaišanu, jo tā nav pirmā sūdzība par E.Jokstu.

Jāatzīmē, ka pirmais rājiens Daugavpils tiesas priekšsēdētājam tika izteikts 2007.gadā pēc kāda notiesātā sūdzības par to, ka tiesnesis nenodrošināja viņa iesniegtās apelācijas nodošanu izskatīšanai augstākās instances tiesā. 2010.gadā Tiesnešu disciplinārkolēģija E.Jokstam izteica otro rājienu par to, ka viņš nenodrošināja spriedumu tulkojumu izsniegšanu notiesātajiem.

Šoreiz disciplināro lietu pret Ernestu Jokstu ierosināja bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Izvērtējot visus apstākļus un krimināllietas iztiesāšanas laikā pieļauto pārkāpumu, Tiesnešu disciplinārkolēģija kvalificēja E.Joksta darbības kā tiešu un apzinātu likuma pārkāpumu.

Saeimas Disciplinārkolēģijas locekļi, pie kuriem griezās tiesnešu kolēģija, ņēma vērā apstākli, ka tiesnesis jau pieļāvis šāda veida pārkāpumus un saņēmis divus rājienus. Tāpēc 18.oktobrī Saeimas deputāti lems par E.Joksta atbrīvošanu no amata.


Написать комментарий