Ugunsdrošības sistēmu ierīkošanai Daugavpils mācību iestādēs nepieciešami vairāk nekā 400 tūkstoši latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ugunsgrēka noteikšanas, izziņošanas un dzēšanas sistēmas ierīkošanai Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pakļautībā esošajās mācību iestādēs nepieciešami aptuveni 418 tūkstoši latu, portālam Gorod.lv paziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Ugunsdrošības sistēmu ierīkošanas nepieciešamības jautājumu savos priekšrakstos aktualizēja Ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Apstiprinot grozījumus pilsētas budžetā, minēto problēmu minēja arī deputāts Pēteris Dzalbe.

M.Isupova paziņoja, ka šobrīd tiek apkopota informācija par ugunsdrošības sistēmu stāvokli visās mācību iestādēs. Pēc informācijas apkopošanas tiks izstrādāts rīcības plāns, ar kuru Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde griezīsies budžeta komisijā, lūdzot iekļaut šos izdevumus pilsētas 2013.gada budžetā.

Saskaņā ar šobrīd aktuālo informāciju, viss nepieciešamais ugunsdzēsības aprīkojums uzstādīts 11 pilsētas skolās un 14 pirmsskolas izglītības iestādēs. Skolās šis sistēmas tika uzstādītas eiroprojektu ietvaros veiktās renovācijas gaitā. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde cer piesaistīt eirofondus arī 8 pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijai, konkurss par minēto darbu veikšanu jau ir izsludināts.


Написать комментарий