Brigmanis: Sprūdžs cīņā ar Lembergu mēģina iebiedēt citas pašvaldības

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ar vēlmi atstādināt no amata Ventspils mēru Aivaru Lembergu vēlas iebiedēt citas pašvaldības, šādu viedokli pirmdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš izteicās, ka, lai arī nav Lemberga advokāts, uzskata, ka "ja runājam par situāciju kā tādu, man šķiet paradoksāli tas, ka tiek mēģināts vērsties pret Eiropas labākās pašvaldības vadītāju". Tomēr ir skaidrs, ka ministrs nevar atlaist pašvaldības vadītāju, jo šādus lēmumus pieņem dome.

"Sprūdža motivācija jau no laika gala ir bijusi abstrahēties no Lemberga, uzsākt karu ar pašvaldībām. Tas ir skaidri un gaiši," teica Brigmanis. Viņš sacīja, ka Sprūdžam sevi ar kaut ko esot jāpierāda un neko citu viņš nevarot parādīt.

Vienlaikus Brigmanis gan piebilda, ka "Sprūdžs nāk un iet, bet pašvaldības paliek", tomēr esot laika jautājums, kad Sprūdžs vairs nebūs savā amatā, taču pašlaik cenšas to izmantot savu politisko mērķu sasniegšanai.

Jau vēstīts, ka Sprūdžs pieprasījis Lembergam sniegt paskaidrojumus par vismaz 350 lēmumiem Ventspils pašvaldībā, balsojot par kuriem, viņš nonācis interešu konfliktā, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Sprūdžs ir saņēmis VARAM juristu atzinumu par Ģenerālprokuratūras iesniegto informāciju par Aivara Lemberga darbību, kas ”atklāj šokējošus faktus par Aivara Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā”.

Savukārt Lembergs plašsaziņas līdzekļiem izplatītā paziņojumā norāda, ka ir iepazinies tikai ar VARAM izplatītp preses relīzi, bet ar pašu ministra vēstuli nav iepazīstināts. Savukārt preses paziņojumā izteiktie apgalvojumi ir Sprūdža atriebība par to, ka Lembergs atļāvies kritizēt ministra darbu.


Написать комментарий