Šonedēļ ciklonu dēļ Daugavpilī gaidāms lietus un brāzmains vējš

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka šonedēļ laika apstākļus Daugavpilī noteiks cikloni.

Otrdien mūsu valstij no rietumiem pietuvosies jauns aktīvs ciklons, līdz ar to tiek prognozēts lietains laiks un stipras vēja brāzmas. Dienā gaisa temperatūrā mūsu pilsētā sasniegs +10...+12 grādus pēc Celsija. Naktī tā pazemināsies līdz +6 grādiem.

Šodien, 15.oktobrī, Daugavpilī gaidāms mākoņains laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem. Gaisa temperatūra sasniegs vidēji +10 grādus.
Ceturtdien mūsu pilsētā tiek prognozēts mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, gaiss sasils līdz +14 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas beigās Baltijas jūras reģionā pastiprināsies anticiklona ietekme, tāpēc nokrišņu būs mazāk, toties gaidāms vēsāks laiks, naktīs dažviet iespējams neliels sals.

Saskaņā ar tautas ticējumiem, līdz ar Pokrova svētkiem, kas tiek svinēti 14.oktobrī, iestājas auksts laiks – līdz pusdienām vēl rudens, bet pēcpusdienā – ziema, Pokrovā gaidāms sniegs. Tomēr Latvijas sinoptiķi tuvākajās nedēļās pirmo sniegu nesola.

Agrāk tika uzskatīts: pēc Pokrova laika apstākļiem var spriest par to, kāda būšot ziema. Ja laiks ir apmācies, brīžiem skaidrojas, tad ziemā gaidāms mainīgs un nepastāvīgs laiks. Ja no ozoliem un bērziem vēl nav nokritušas lapas – gaidāma auksta un barga ziema.


Написать комментарий