Biķernieku pamatskolas jaunais direktors: Esam iezīmējuši konkrētu rīcības plānu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jaunajā mācību gadā jaunie skolu direktori uzsāka darbu ne tikai Daugavpils, bet arī novada skolās. Pavisam nesen Daugavpils novada Biķernieku pamatskolas direktora pienākumus sāka pildīt jauns un enerģisks direktors – Izglītības un zinātnes ministrijas speciālists Aleksejs Mackevičs.

Jaunais direktors portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd pamatskolā mācās 97 skolēni. 25 no viņiem apmeklē skolas pakļautībā esošo bērnudārzu, kurā darbojas 3-4 gadu vecuma un 5-6 gadu vecuma bērnu grupas. Vecākas grupas audzēkņi ir pamatskolas potenciālie skolēni, tie tiek nopietni un kvalitatīvi gatavoti skolas gaitām, tāpēc mācības 1.klasē uzsāk ar labu zināšanu bagāžu. Biķernieku pamatskolā strādā profesionāls pedagogu kolektīvs.

Aleksejs Mackevičs jaunajā amatā pagaidām nostrādājis tikai nedēļu, taču jau iezīmējis konkrētu rīcības plānu, kurā ietilpst skolas telpu remonta un renovācijas darbi, novecojušā aprīkojuma maiņa, mācību kabinetu iekārtošana. Kā arī jaunais direktors plāno sadarboties ar dažādiem speciālistiem – logopēdu, psihologu, medicīnas darbinieku. Jaunajam pamatskolas vadītājam ir bagāta pieredze dažāda veida projektu realizēšanā, tāpēc nav šaubu, ka iezīmētais rīcības plāns tiks veiksmīgi īstenots.
Direktora vietniece audzināšanas darbā Nadežda Petroviča parādīja skolas datorklasi, kura tika aprīkota ar jauniem datoriem un interaktīvo tāfeli. Pamatskolā darbojas vairāki pulciņi, kuri tika izveidoti pēc skolotāju iniciatīvas, - floristikas, vizuālās grafikas, sporta, kokapstrādes pulciņi, kā arī bērniem ir iespēja piedalīties korī un ansamblī. Bērni bieži piedalās vietējos un novada konkursos un olimpiādēs. Jāmin, ka pamatskolas plašajā gaitenī izveidots skolas vēstures muzejs.

Biķernieku pamatskolas skolēni un skolotāji piedalās dažādos vietējās pašvaldības pasākumos – rudens gadatirgū, Latvijas Neatkarības pasludināšanas dienai un Meteņdienai veltītajos pasākumos u.c. Tradicionāli skolā tiek rīkotas Jaungada diskotēkas.

Pamatskolas ēdnīcā vienmēr tiek gatavotas pusdienas, kas sastāv no trim ēdieniem, porcijas ir lielas, obligāti tiek gatavoti salāti no svaigiem dārzeņiem. Biķernieku pamatskola atbalsta programmas, pateicoties kurām skolēni katru dienu saņem bezmaksas pienu un dažas dienas nedēļā – augļus un dārzeņus. Šajā ziņā pamatskolai palīdz arī Biķernieku pagasta administrācija un tās vadītājs Sergejs Romanovs.

Neskatoties uz demogrāfiskajām problēmām valstī, šogad Biķernieku pamatskolas 1.klasē mācības uzsāka 10 skolēni, kas novada mērogā nav slikts rādītājs. Pēc direktora vietnieces vārdiem, pamatskolas beidzēji izvēlas turpināt mācības, apzinoties, ka bez labas izglītības un profesijas neko nevar sasniegt.


Написать комментарий