Divu gadu laikā, izmantojot apstādījumu atjaunošanai piešķirtos līdzekļus, Daugavpilī iestādīti 20 koki un 8 krūmi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms nedēļas Latgalē plosījās kārtējā vētra, kas izgāza vairākus desmitus koku. Portāls Gorod.lv griezās Komunālās saimniecības pārvaldē pēc informācijas, cik daudz avārijas stāvoklī esošo koku tika likvidēts un cik daudz jaunu apstādījumu tika iestādīts Daugavpilī pēdējo gadu laikā.

Zīmīgi, ka informācija par nozāģētajiem kokiem mums tika sniegta pilnā apjomā, bet sakarā ar iestādītiem apstādījumiem zināms tikai tas, ka divu gadu laikā (2011. un 2010.gadā), izmantojot apstādījumu atjaunošanai piešķirto naudu, tika iestādīti 20 koki un 8 krūmi. Ainavu tehniķe Marija Bule paziņoja, ka apstādījumu atjaunošana pilsētā notikusi, izmantojot budžeta līdzekļus, kā arī projektu ietvaros. Tomēr paziņot datus par iestādīto koku daudzumu M.Bule nevarēja, atzīmējot, ka nepieciešams laiks informācijas meklēšanai un apkopošanai.

Komunālās saimniecības pārvaldes paziņotā informācija liecina, ka 2010.gadā saskaņā ar plānu Daugavpilī tika nozāģēti 184 koki, 114 avārijas stāvoklī esošie koki tika nozāģēti Daugavas ielā. 2010.gada 8.augusta vētras, kas plosījās Daugavpilī, rezultātā tika likvidēti vēl 328 koki un izlauzti 104 celmi. Vairāk nekā tūkstoš kokos tika nozāģēti zari. Minētie darbi pilsētas budžetam izmaksāja aptuveni 100 tūkstošus latu.

2010.gadā bīstamie koki tika likvidēti arī kapos, kur saskaņā ar plānu tika nozāģēti 25 avārijas stāvoklī esošie koki, bet pēc 8.augusta vētras bija nācies likvidēt vēl 313 kokus. Pilsētas budžetam tas izmaksāja gandrīz 19 tūkstošus latu.

Jāatzīmē, ka 2010.gadā apstādījumu atjaunošanai tika piešķirti 379 lati, izmantojot kurus Daugavpilī tika iestādīti 20 koki un 8 krūmi.

Attiecībā uz 2011.gadu Komunālās saimniecības pārvalde paziņoja, ka lielākais pilsētā esošo koku skaits tika iestādīts pirms 50 gadiem, tie sasnieguši pieaugušo koku vecumu un sāk novecot, šo procesu veicina arī pilsētas nelabvēlīgā vide un mehāniskie bojājumi. Lai novērstu bīstamas situācijas, 2011.gadā Daugavpilī tika likvidēti 367 avārijas stāvoklī esošie koki, 1 319 kokiem tika nozāģēti zari. Kā arī 2011.gadā pašvaldības pārraudzībā atradās 8 kapi un 11 brāļu kapi, kur tika likvidēti 32 bīstami koki.

Informācija par šogad likvidētiem un iestādītiem kokiem netika paziņota, jo minētie darbi nav pabeigti.


Написать комментарий