Uzsākta Izvaltas un Rīgas ielas posmu rekonstrukcija

foto daugavpils24.lv
foto daugavpils24.lv

Projekta „Krāslavas novada ceļu tīkla rekonstrukcija uzņēmējdarbības veicināšanai, 2.kārta” ietvaros ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu (3.6.2.1.aktivitāte "Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai”) Krāslavas pilsētā ir uzsākta Izvaltas un Rīgas ielu posmu rekonstrukcija, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Projekta mērķis ir veicināt uzņēmumu pieejamību un satiksmes drošības uzlabošanu Krāslavas pilsētas teritorijā, veicot prioritāri svarīgāko ielu posmu rekonstrukciju.

Izvaltas ielā rekonstrukcijas darbus ir plānots veikt 375 m posmā (no piketa 0+70 km līdz pēdējai nobrauktuvei uz piena pārstrādes rūpnīcu). Papildus tiks veikta arī apgaismojuma, gājēju ietves, lietus ūdens kanalizācijas un satiksmes organizācijas līdzekļu izbūve un ierīkošana. Rekonstrukcijas darbus veic SIA būvfirma „Ceļi un tilti”. Rekonstrukcijas darbu (būvdarbu) izmaksas ir Ls 216 016.23. Rekonstrukcijas darbus ir plānots pabeigt līdz š.g. beigām.

Rīgas ielā rekonstrukcijas darbus ir plānots veikt 488 m posmā (no Daugavas ielas līdz slimnīcai). Papildus tiks veikta arī apgaismojuma infrastruktūras rekonstrukcija un gājēju ietves izbūve. Rekonstrukcijas darbus veic SIA „Ošukalns”. Rekonstrukcijas darbu (būvdarbu) izmaksas ir Ls 441 135,81. Rekonstrukcijas darbus pilnā apjomā ir plānots pabeigt līdz 2013.gada jūnija beigām.

Kopumā projektu realizācija nodrošinās pilsētas konkurētspējas stiprināšanu, uzņēmējdarbības attīstību, darba vietu un sabiedrisko pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, dzīves vietas pievilcības un dzīves kvalitātes celšanos, izveidojot un pilnveidot kvalitatīvu, mūsdienīgu, drošu ielu un saistīto infrastruktūru. Projekta realizācija ievērojami samazinās ar transporta izdevumiem un satiksmes negadījumiem saistītus ekonomiskus zaudējumus.

3.6.2.1.aktivitātes "Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai” ietvaros 2012.-2013.gadā tiks veikti rekonstrukcijas darbi arī Sauleskalna, Vītolu, Vasarnieku, Latgales un Vienības ielās.


Написать комментарий