Šodien Daugavpils skolās un bērnudārzos māca mazgāt rokas

foto chestercountymoms.com
foto chestercountymoms.com

Šodien, 15.oktobrī, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Roku mazgāšanas diena, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību roku mazgāšanai, kas pasargā no daudzām slimībām. Daugavpils pilsētas skolu un bērnudārzu audzēkņi šodien tiek aicināti veltīt īpašu uzmanību roku tīrībai, šodien pilsētas mācību iestādēs notiks dažādi informatīvie pasākumi.

Daugavpils Vispārējās u profesionālās izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs paziņoja, ka šīs iniciatīvas mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību roku mazgāšanai, kas ir vienkāršs un efektīvs veids, kā izsargāties no nāvējošām slimībām, kuru izplatība ir nopietna problēma visā pasaulē. Kā arī roku mazgāšana ir viens no efektīvākajiem daudzu infekcijas slimību profilakses veidiem.

Jāatzīmē, ka ik gadu no infekcijas slimībām mirst 3,5 miljoni bērnu. Bērni ir jūtīgi pret antisanitārijas un sliktas higiēnas izraisītajām slimībām. Bet roku mazgāšana ar ziepēm, it īpaši pirms ēšanas un pēc tualetes apmeklējuma, ļauj samazināt bērnu mirstības līmeni divās reizēs un palīdz par 40% samazināt diarejas slimības izplatību.


Написать комментарий