ES atzīmē vienotā tirgus 20.gadadienu

foto europeword.com
foto europeword.com

Eiropas Savienība šonedēļ atzīmē vienotā tirgus 20. gadadienu, informēja Eiropas Parlaments.

”Vienotais tirgus uzlabojis dzīvi 500 miljonu cilvēku vairākās dzīves jomās - nodarbojoties ar uzņēmējdarbību, mācoties vai ceļojot,” atzīmē Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs.

”Eiropas iedzīvotāji var novērtēt vienotas Eiropas priekšrocības, piemērām ceļojot. Kā pasažieri viņi ir aizsargāti ar likumiem par pasažieru tiesībām. Kā mobilo sakaru lietotāji, viņi var izvēlēties lētāku iespēju, lai zvanītu un lai saņemtu zvanus. Patērētāji var ātrāk un lētāk aizstāvēt savas tiesības. Tās ir tikai dažas priekšrocības, ko, pateicoties Eiropas Parlamentam, nodrošina vienotais tirgus. Taču apstāties pie sasniegtā nedrīkst,” uzskata EP prezidents.

20. gadadienas atzīmēšanai ir jākļūst par dzinējspēku, attīstot jaunus projektu - gan izaugsmei, gan sociālajam taisnīgumam, norāda Šulcs. Piedalīties svinībās varēs eiropieši vairākās valstīs. Arī Rīgā trešdien norisināsies forums par uzņēmējdarbības iespējām vienotajā tirgū.

”ES vienotā tirgus biznesa forumu” organizē Ekonomikas ministrija un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Forumā aicināti piedalīties Latvijas uzņēmumu vadītāji un vadības grupu pārstāvji – attīstības un eksporta vadītāji, finanšu direktori, personāldaļas vadītāji un citi speciālisti. Forumā 330 minūtēs tiks sniegti padomi par uzņēmumu darbošanos ES Vienotajā tirgū un eksporta iespēju attīstīšanu, kā arī foruma dalībnieki varēs dalīties pieredzē un tikties ar nozaru ekspertiem.


Написать комментарий