Latvijas futbola izlase domā tikai par pirmajiem trim punktiem PK kvalifikācijā

publicitātes foto
publicitātes foto

Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē ar Lihtenšteinu darīs visu, lai izcīnītu pirmo uzvaru, pirmdien preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Uzdevums ir beidzot uzvarēt, jāizliek visi spēki, lai uzvarētu un iegūtu trīs punktus. Lai cik banāli tas skanētu, tas nebūs viegli, jo šobrīd nav vieglu spēļu," sacīja Starkovs.

Diskvalifikāciju dēļ mačā ar Lihtenšteinu nevarēs spēlēt Ritus Krjauklis un Oskars Kļava, bet Starkovs par viņu aizvietotājiem nevēlējās teikt, jo oficiāli sastāvs kļūs zināms neilgi pirms spēles.

"Lihtenšteinas sastāvs ir jauns, pēc uzvārdiem atceros divus, trīs spēlētājus. Mums jāgatavojas grūtai spēlei. Pretinieki savu stilu nav mainījuši, kas tagad ir raksturīgi vājākām komandām," turpināja Starkovs. "Mums jābūt uzmanīgiem ar uzbrukumiem, jo Lihtenšteina var atbildēt ar labiem pretuzbrukumiem. Gatavojamies grūtai un spraigai cīņai."

Iepriekšējā mačā ar Slovākiju pēdējās minūtēs Latvija spēlēja ar trim nomināliem uzbrucējiem - Edgaru Gauraču, Artjomu Rudņevu un Māri Verpakovski, kas palīdzēja gūt vārtus. Tomēr mačā ar Lihtenšteinu nav plātos ar pirmajām minūtēm, dod akcentu uz uzbrukumu līniju.

"Nedomāju, ka uzbrukuma spēks ir noteicošais, jo svarīgs ir visas komandas sastāva balanss," skaidroja Starkovs. "Iespējams, ka mača gaitā pastiprināšu uzbrukuma līniju, bet domāju, ka sāksim ar tradicionālo sastāvu uzbrukumā. Svarīgi ir kā nospēlēs Aleksandrs Cauņa un malējie pussargi. Tāpat vajag, lai malējie aizsargi vairāk pieslēdzas uzbrukumiem. Uz to likts akcents pēdējos treniņos."

Tikmēr pussargs Artis Lazdiņš uzsvēra, ka futbolisti gaidāmajai spēlei gatavojas ļoti nopietni.

Atgādinām, ka iepriekšējā spēlē Starkovs nevadīja Latvijas izlasi, jo vēl nebija pilnībā atlabis no apendicīta operācijas. Pirms otrdien gaidāmās spēlēs galvenais treneris uz žurnālistu jautājumiem atbildēja, ka ar veselību viss ir kārtībā.

"Rīt laukumā gan nedošos, bet uz soliņa būšu," jokojot teica Starkovs.

Savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis norādīja, ka Latvijas izlasei pirms šīs spēlēs ir nelielas problēmas ar "Skonto" stadiona laukumu, jo šobrīd ir nelabvēlīgi laika apstākļi un saspringts spēļu grafiks.

"Cerams, ka uz pašu maču viss būs kārtībā un laukums nebūs traucēklis," izteicās Mežeckis.

Latvijas futbola izlases sastāvu jauni spēlētāji nav papildinājuši, lai arī divi diskvalifikāciju dēļ nevarēs palīdzēt.

Kā ziņots, pirmās divas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīja septembrī, kad vispirms savā laukumā ar rezultātu 1:2 zaudēja Grieķijai, bet pēc tam ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai. Savukārt piektdien Latvijas futbolisti ar 1:2 piekāpās Slovākijai.


Написать комментарий