Liepājā seši jaunieši pēc 'niekošanās ar vīraku' nonāk slimnīcā

foto thephotoargus.com
foto thephotoargus.com

Aizvadītajās brīvdienās Liepājā fiksēti atkal jauni gadījumi, kad jaunieši lietojuši apreibinošās vielas, visticamāk, ir tā dēvēto “vīraku” jeb apreibinošu augu maisījumu. Sešiem no viņiem kļuvis slikti un bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Signe Šteinberga.

Viņa pastāstīja, ka 12.oktobrī pulksten 17:55 Liepājā no Akmeņu ielas divi 12 gadus veci zēni nogādāti Liepājas Reģionālajā slimnīcā, savukārt 13.oktobrī pulksten 15:30 konstatēts, ka Liepājā, Lielā ielā atrodas divi 14 gadus veci zēni un divi 15 gadus veci zēni,  kuri arī bija smēķējuši šāda veida augu maisījumu.

Policija atzīmē, ka ne jau visos gadījumos, kad bērns vai jaunietis izvēlas pamēģināt šo ,,aizliegto augli'', viņš pats arī bijis idejas autors un iniciators  - nereti tas  notiek kādas autoritātes ietekmē, kad tiek izteikts piedāvājums pamēģināt un ir grūti atteikties.

Mediķi uzsver, ka šādu vielu lietošana nenobriedušam organismam var būt īpaši kaitīga, jaunieši slimnīcā nereti tiek nogādāti bezsamaņas stāvoklī, ar halucinācijām. Kāda jauniete, kas reiz šo augu maisījumu lietoja smēķējot, atzinusi, ka sajūtas, kas radušās šo vielu ietekmē, bija bailes un panika, viņa nespēja atpazīt savus draugus.

Policijas redzeslokā šis "rūpals" ir joprojām un tiek darīts viss iespējamais, lai nepieļautu nelikumības un jaunus "vīraka" upurus.


Написать комментарий