Sieviete, uzdodoties par acu ārsti, aizsien sirmgalvei acis un apzog dzīvokli

foto healthspablog.org
foto healthspablog.org

Policija aicina iedzīvotājus brīdināt vecmāmiņas un vectētiņus par krāpnieci, kas piektdien, uzdodoties acu ārsti, sirmgalvei nozaga zelta gredzenu un naudu. Lai zādzību veiktu nepamanīta, sieviete iepilināja kundzei acīs it kā acu pilienus.

Piektdien, 12. oktobrī kāda 1920. gadā dzimusi kundze devās mājās no Rīgas Centrāltirgus. Sabiedriskā transporta pieturā ar kundzi iepazinās kāda sieviete. Sarunas laikā svešā sieviete no sirmgalves uzzināja, ka viņa dzīvo viena un viņai ir problēmas ar redzi.

Svešiniece, uzzinot par redzes traucējumiem, paziņoja, ka viņa ir acu ārste un labprāt aizbraukt pie sirmgalves uz dzīvokli, lai veiktu tur speciālu procedūru redzes uzlabošanai. Pensionāre, neko ļaunu nenojaušot, piekrita piedāvājumam un uzaicināja svešinieci uz savu dzīvokli.

Dzīvoklī krāpniece kundzei acī iepilināja it kā ārstējošus acu pilienus un teica, ka pilienu iedarbībai esot jāuzsien uz acīm apsējs un jānogaida pusstunda. Kamēr pensionāre gaidīja zāļu iedarbību, krāpniecei bija iespēja netraucēti pārmeklēt dzīvokli.

Pēc procedūras, kad nepazīstamā sieviete jau bija aizgājusi, pensionāre konstatēja, ka ir pazudis vīra dāvinātais zelta gredzens un nauda – vairāk nekā 200 latu. Par notikušo VP Rīgas Teikas iecirknī sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Policija aicina iedzīvotājus brīdināt par šāda veida krāpniekiem savus vecvecākus, kaimiņus un citus pazīstamos pensionārus, kuri dzīvo vieni.


Написать комментарий