Harbinas (Ķīna) mēdiju pārstāvji no Daugavpils aizved vislabākos iespaidus

foto biotech-now.org
foto biotech-now.org

Vairākas dienas Daugavpiliī uzturējās Daugavpils sadraudzības pilsētas Ķīnā Harbinas televīzijas un laikrakstu  delegācija. Vizītes mērķis filmu izveide un publikāciju sērija par visām 27 Harbinas sadraudzības pilsētām, vēsta Daugavpils pašvaldība.

Žurnālistus interesēja gan pilsētas vēsture, gan šodiena un nākotnes plāni.

Interesēja: investīciju iespējas, ekonomika, transports, , dažādu tautību kultūra, jo Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta. Viesi apmeklēja vairākas kultūras iestādes- Māla mākslas centru, Daugavpils teātri, mūzikas vidusskolu, apmeklēja Daugavpils cietoksni, Daugavpils Universitāti, Ledus halli, Olimpisko centru, skrošu rūpnīcu.

13. oktobrī notika viesu tikšanās ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu. Mērs ļoti detalizēti informēja par Daugavpili, pilsētas iespējām, kas ir otrā lielākā Latvijas pilsēta. Žanna Kulakova atbildēja uz daudzajiem žurnālistu jautājumiem. Ķīnas žurnālisti īpaši Interesējās par lidostas projektu, tāpēc lūdza sniegt plašāku informāciju par projektu. Viņi atzina, ka Daugavpilī guvuši ļoti labus iespaidus.

Tikšanās noslēgumā viesi lūdza Žannu Kulakovu atstāt savus vēlējumus uz simboliskā sadraudzības pilsētu karoga un novelējumu grāmatā.

Jāatzīmē, ka Daugavpilij un Harbinai ir kopējas sadraudzības pilsētas- Magdeburga Vācijā un Vitebska Baltkrievijā.


Написать комментарий