Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pašlaik pastāvošo nestabilo finansiālo situāciju, kas novērojama pasaules ekonomikā.

””Ford” ir ilga un slavena vēsture pasaules rallija čempionātā, un šis nebija viegls lēmums,” saka ”Ford of Europe” viceprezidents Relants de Vārds. ”Tomēr esam izlēmuši, ka šobrīd kompānijai un ”Ford” zīmolam būtu labāk samazināt iesaistīšanās apjomu WRC un novirzīt līdzekļus uz citām sfērām.”

Lai gan ”Ford” kā autoražotājs izstājas no pasaules čempionāta, šīs markas automašīnas sacensībām sagatavos līdzšinējais ”Ford” partneris ”M-Sport”, kas turpmāk piedalīsies pasaules meistartsacīkstēs arī komandu ieskaitē. ”Ford” piegādās komandai automašīnas un sniegs inženiertehnisko atbalstu, tai skaitā nupat izrādītajai ”Ford Fiesta R5”, kas 2013. gada sezonā piedalīsies jaunizveidotajā ERC-2 ieskaitē.

Šosezon "Ford" komandas rindās WRC čempionātā startē somu braucējs Jari-Mati Latvala un 2003.gada pasaules čempions, norvēģis Peters Solbergs.

WRC čempionātā "Ford" rūpnīcas komanda tās pašreizējā veidolā startē kopš 1997.gada. Šajā laikā vienība trīs reizes uzvarējusi autoražotāju komandu ieskaitē, bet tās piloti par pasaules čempioniem kļuvuši divas reizes. "Ford" komandas braucēji kopumā triumfējuši 76 WRC posmos.