L.Jankovska: Nedrīkst pieļaut, ka tiek saņemtas sūdzības par mūsu ekskursiju vadītāju nekvalitatīvu darbu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pašvaldībā tiek intensīvi strādāts, lai attīstītu tūrisma nozari, jo tūrisms ir svarīgs pilsētas attīstības faktors, paziņoja Daugavpils vicemērs Līvija Jankovska.

Vicemērs pastāstīja, ka pēc gada Daugavpilī tiks atklāts M.Rotko mākslas centrs, tāpēc jāsagatavo visas tūrisma infrastruktūras jomas, tostarp pašvaldībai intensīvāk jāstrādā ar gidiem un jānovērtē viņu sniegto pakalpojumu kvalitāte, jo zināms, ka mums trūkst speciālistu ar svešvalodu zināšanām.

Pēc L.Jankovskas domām, šobrīd pašvaldībai jāpieņem lēmums par to, kādā veidā būtu veicama šo speciālistu apmācība, kā varētu uzlabot informācijas par pilsētas tūrisma objektiem nodošanu gidiem. Kā arī jāstrādā pie tā, lai gidiem sniegtā informācija būtu objektīva un patiesa.

Daugavpilī būtu nepieciešams izveidot sistēmu, ar kuras palīdzību varētu sekot līdzi gidu darbam un sniegt viņiem atbalstu, uzskata L.Jankovska. „Pašvaldībā tika saņemtas sūdzības par gidu darbu, par to, ka viņi sniedzot nepatiesu informāciju, nestāsta par svarīgiem objektiem. Bija gadījumi, kad gidi izteica savu viedokli, kas tūristiem nelikās interesanti. Ja tie ir mūsu Tūrisma informācijas centra gidi, mēs varam atbildēt par kvalitāti. Nedrīkst pieļaut, ka tiek saņemtas sūdzības par mūsu ekskursiju vadītāju nekvalitatīvu darbu”, - paziņoja L.Jankovska.

Vicemērs arī atzīmēja, ka pašvaldībai jāizstrādā jauni maršruti, iekļaujot tajos jaunus objektus, jāplāno intensīvāks darbs cietoksnī, jādomā par infrastruktūras attīstību, viesnīcu biznesu, ēdināšanas un sabiedriskā transporta sistēmu, par valodu zināšanām pakalpojumu sniegšanas sfērā, par izklaides servisu utt.


Написать комментарий