Pagaidām līgums oficiāli ar Lisko nav noslēgts, taču tas tiks izdarīts nākamajā nedēļā, kad abas puses vienosies par dažām niansēm.

”Uzdrošinājāmies uzaicināt ārzemju speciālistu, jo tādas brīdis pienācis. Izlasei bija smags atlases cikls, bija iekšējie konflikti, tas tikai veicināja izmaiņas. Speciālists no malas, ar savu domāšanu, dos tikai puišiem vēlmi vairāk strādāt,” uzskata LRF prezidents Juris Silovs, piebilstot, ka pašam vēl spēlējot 90.gadu beigās Velsas speciālistu piesaistīšana devusi impulsu. ”Ceru, ka tas būs grūdiens Latvijas regbijam.”

Silovs norādīja, ka ar Lisko piesaistīšanu arī mainīsies Latvijas regbistu attieksme laukumā, jo dažās spēlēs Latvijas regbisti nopelnot pārāk daudz pārkāpumu.

”Cienu šo valsti, patīk Latvijas regbijs, darīšu visu, lai uzlabotu, palīdzētu ar savām zināšanām Latvijas regbijam,” teica jaunais galvenais treneris Lisko. ”Latvijai ir regbija tradīcijas, ir vēlme te pārstrukturizēt izlasi, regbija izpratni. Pašam vēlme izmēģināt spēkus izlases līmenī. Atbraucu, lai palīdzētu izlasei un augtu arī kā treneris.”

Lisko neslēpa, ka liels nopelns viņa ”atvilināšanā” ir Latvijas regbija tiesnesim Igoram Buceņinam, kuram ir laba reputācija Krievijā. Pa finansiālajiem nosacījumiem abas puses izteicās izvairīgi, bet Lisko norādīja, ka ”vairāk ir vēlme strādāt”. Lisko norādīja, ka ar savu darbu cer pavērt arī iespēju Latvijas regbistiem spēlēt Krievijā.

”Ne visu izšķir nauda. Šobrīd vairāk runājam par darbu,” piebilda LRF prezidents Silovs.

Runājot par izlases spēles stila mainīšanu, Lisko norādīja, ka ”nav jau burvis”. ”Izstrādāsim stratēģiju, pie tās arī jāpieturas. Gribu celt arī Latvijas regbija čempionāta līmeni, līdz ar to celsies arī Latvijas izlases līmenis. Latvijas regbijam ir savas nokrāsas, ir savi plusi, ir pie kaut kā jāpiestrādā, kaut kas jāpieslīpē.”

Lisko šobrīd strādā Krievijas klubā ”Fili”, tomēr gan LRF, gan Lisko uzsvēra, ka darba apvienošana netraucēs jaunajā amatā.

LRF ģenerālsekretārs Māris Zeltiņš teica, ka par Lisko asistentiem šobrīd strādās Vladimirs Ņikonovs un Juris Straume. Kā norādīja Zeltiņš, piedāvājums palīdzēt bija izteikts vairākiem jaunajiem pašmāju treneriem, tomēr atsaucība nav bijusi, jo ”viņi uzskata, ka nav tam vēl gatavi”.