Vairāk nekā 100 ieslodzīto izbēguši no cietuma Lībijā

foto freebackgroundcheck.org
foto freebackgroundcheck.org

Vairāk nekā 100 ieslodzīto pirmdien izbēguši no ”Al Judaida” cietuma Lībijas galvaspilsētā Tripolē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izbēgušie esot dažādu tautību pārstāvji – gan nelegālie afrikāņu imigranti, gan par kriminālnoziegumiem notiesāti lībieši. Nav skaidrs, kā notikusi izlaušanās, bet amatpersonas ir sākušas izmeklēšanu.

Varas iestādes ir izvietojušas kontrolposteņus, lai mēģinātu bēgļus notvert. Aptuveni 60 no pavisam 120 izbēgušajiem jau ir sagūstīti, vēsta amatpersonas.

“Al Jubaida” ir viens no Tripoles lielākajiem cietumiem, kurā, saskaņā ar cilvēktiesību aizsardzības grupu apsūdzībām, notiek cilvēktiesību pārkāpumi. Lībijas cietumus kontrolē dažādas militārās padomes un brigādes. Galvaspilsētas cietumus pārvalda Tieslietu ministrija un tos apsargā ministrijas policijas spēki, norāda BBC.

Lībijā kopš Kadafi gāšanas 2011. gadā joprojām nav visaptverošu un labi organizētu drošības spēku. Valstī saimnieko liels daudzums dažādu bruņoto grupējumu, bet pagaidu valdība nespēj tos visus kontrolēt. Šogad jau noticis izlaušanās mēģinājums no cita Tripoles cietuma, kā rezultātā daļa kompleksa tika nodedzināta.

Masu izlaušanās notiek mazāk nekā nedēļu pirms Lībijas bijušā līdera Muamara Kadafi nāves. Kadafi tika notverts un nogalināts 2011. gada 20. oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē pēc tam, kad februārī sākās tautas sacelšanās pret valdošo režīmu un augustā to gāza.


Написать комментарий