Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs: Daugavpilī nepieciešami sporta elki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saeimas Sporta apakškomisijas vizītes laikā Daugavpilī tās priekšsēdētājs Ivans Klementjevs dalījās ar žurnālistiem iespaidos par pilsētu un piedāvāja variantu, kas palīdzētu uzlabot situāciju un sasniegt labus panākumus sportā.

I.Klementjevs atzīmēja, ka Latvijas otrajā lielākajā pilsētā noteikti jāattīsta sporta nozare. Sporta objekti Daugavpilī atbilst Eiropas un pasaules līmenim, bet ar laiku noveco, tāpēc tie ir jāattīsta un jāceļ arī jauni objekti, uzskata deputāts. Lai sporta objekti nestāvētu tukši, aktīvi jāstrādā ar jaunatni.

Novērtējot pašvaldības darbu sporta attīstībā, I.Klementjevs atzīmēja, ka sporta attīstības jautājumus vietējie deputāti risina atkarībā no prioritātēm, kuru vidū, protams, jābūt bērniem, jo bērnos ieguldītie līdzekļi vienmēr atmaksājas. Runājot par situāciju ar treneriem, kuri audzina topošos sportistus, bet saņem nepietiekamu treneru likmju valsts finansējumu, minēto situāciju apspriedīs 24.oktobrī Sporta nacionālās padomes sēdē, paziņoja I.Klementjevs.

Atbildot uz jautājumu, vai komisijas priekšsēdētājs varētu norādīt uz pilsētas sporta vājo pusi, deputāts atzīmēja, ka, viņaprāt, Daugavpilī vajadzētu uzlabot situāciju ar labu panākumu gūšanu sportā.

„Kad sportā ir sporta elki, bērni vēlas sekot viņu piemēram, nodarboties ar tādu pašu sporta veidu. Piemēram, Daugavpilī dzimis un dzīvojis Afanasijs Kuzmins, kurš piedalījās 9 Olimpiskajās spēlēs un bija viens no labākajiem pasaulē. Tas ir liels sasniegums. Turklāt viņš ir olimpiskais čempions, kas uzstādījis rekordu šaušanā – 600 punkti no 600 iespējamiem. Es vēlētos, lai pilsētā tiktu uzstādīts piemineklis vai memoriālā plāksne viņam par godu. Tas būtu labi”, - teica I.Klementjevs.


Написать комментарий