Pabeigts Indras estrādes atjaunošanas projekts

foto vietas.lv
foto vietas.lv

Šī gada oktobra vidū noslēgusies projekta „Indras estrādes atjaunošana Krāslavas novada Indras pagastā” īstenošana, ko Leader programmā īstenoja Indras pagasta pārvalde sadarbībā ar Krāslavas novada domi.

Indras ciema kultūras pasākumi vienmēr ir bijuši rūpīgi pārdomāti un pozitīviem pārsteigumiem bagāti. Rožu ciemā, par kādu sevi uzskata Indra, par tradīciju ir kļuvušas "Ievārījuma dienas", kad dīķa krastā tiek vārīts un baudīts ievārījums.

Kopš 1998.gada katru otro gadu augusta mēnesī tiek organizēts starptautiskais mazākumtautību festivāls „Latgales vainags". Šogad tas tika iedziedāts un iedejots jau astoto reizi un – uz jaunas estrādes, kas izbūvēta virs ūdens virsmas.

Kā atzīst Indras kultūras nama vadītāja Anžela Kuzminska:”Projekta realizācijas rezultātā parks pie Indras kultūras nama kļuva daudz skaistāks un pievilcīgāks. Jaunā, plašā estrāde nodrošina kvalitatīvu pasākumu norisi. Jaunā estrāde labi iekļaujas ainavā, no tās paveras skaists skats uz Indras dīķi. Jaunie objekti – lapenes, dārza kamīns un tiltiņi, kuri izvietoti blakus estrādei, veido vienotu atpūtas kompleksu, kuru ar prieku izmanto gan Indras iedzīvotāji, gan ciemata viesi un tūristi”.

Projektu līdzfinansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA), attiecināmās izmaksas ir 13 989,78 Ls, tai skaitā ELFLA finansējums 12 590,80 Ls (90%), Krāslavas novada domes līdzfinansējums 1398,98 Ls (10%) un neattiecināmo izdevumu (PVN) apmaksa, informē Krāslavas novada pašvaldība.


Написать комментарий