Bērzpils pagastā pārvietojas pa rekonstruētām ielām

publicitātes foto
publicitātes foto

Šī gada 10.oktobrī tika pabeigti būvdarbi Bērzpils pagasta Dārza ielas posmā un Stacijas ielā. Dienu iepriekš, 9.oktobrī, Balvu novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis, izpilddirektore Inta Kaļva, būvuzraugs Uldis Sprudzāns, projekta vadītājs Andris Vrubļevskis, Bērzpils pagasta pārvaldes vadītājs Ādolfs Sergevičs, kā arī Askolds Liedskalniņš un Uldis Mellenbergs, pārstāvji no SIA „8CBR”, kopīgi apsekoja projekta ietvaros rekonstruētos ceļa posmus, lai novērtētu darbu kvalitāti un vienotos par pēdējiem veicamajiem darbiem šajā objektā, informē Balvu novada pašvaldība.

Objekta „Balvu novada pašvaldības autoceļu un ielu Pāliņi-Dārza iela km 0.000-0.790, Dārza iela 1.posms km 0.790-1.770, Dārza iela 2.posms km 1.905-2.105, Silamuiža-Dārza iela km 2.740-3.24 rekonstrukcija” rekonstrukcijas darbus veica SIA „8 CBR”, ar kuru līgums tika noslēgts šī gada 20.jūlijā, ELFLA projekta „Bērzpils pagasta ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukcija” ietvaros.

Projektā tika paredzēts veikt esošo koku nozāģēšanu, apgaismes stabu demontāžu un jaunu stabu uzstādīšanu, lietus notekūdeņu grāvju tīrīšanu un rakšanu, jaunu caurteku montāžu, ceļa iesēdumu labošanu ar granti, šķembu pamatnes izbūvi, asfaltbetona seguma izbūvi, nomaļu uzpildīšanu ar granti. Asfaltbetona segums tika paredzēts Stacijas ielā un Dārza ielas posmā no Stacijas ielas uz centra pusi, kā arī Dārza ielas turpinājumā 720m garumā uz Bēržu baznīcas pusi. Projektā ietverta arī grants seguma nobrauktuvju izbūve pret katru individuālo māju Dārza ielā.

Sākotnēji projekta realizēšanai bija paredzēti LVL 171860,00. Iepirkuma procedūras rezultātā summa palielinājās uz LVL 184819,63. Lai projekta realizācija neapstātos, un paredzētos darbus varētu veikt pilnā apjomā, trūkstošo finansējumu ar domes lēmumu piešķīra Balvu novada Dome.

Šī projekta realizācija sekmēs arī 2013. gadā Bērzpilī paredzētā ūdenssaimniecības projekta ieviešanu, jo gar ceļu ir izrakti novadgrāvji un izrauti vecie koki ar saknēm, kas ļaus bez sarežģījumiem ierakt paredzētās kanalizācijas novadcaurules.

Balvu novada Domes vadība cer, ka pagasta iedzīvotāji novērtēs vērienīgā projekta gala rezultātu – asfaltētās ielas un jaunos apgaismes ķermeņus. Protams, visi vēlētos, lai asfalta segums būtu gan līdz poliklīnikai, gan Bēržu baznīcai, bet līdzekļu ir tik, cik to ir. Turklāt sākotnējā projektā rekonstruējamā ceļa posms bija paredzēts vēl īsāks nekā tas ir pašreiz.


Написать комментарий