Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas audzēkņi kļuva par starptautiskā konkursa laureātiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 16.oktobrī, Daugavpils Celtnieku profesionālajā vidusskolā tika apbalvoti Starptautiskā konkursa „Euroskills 2012” laureāti. Konkursā piedalījās vairāk nekā 500 cilvēki no 23 valstīm, Celtnieku profesionālās vidusskolas audzēkņu Sergeja Lukjanska un Jevgeņija Girdžas komanda ieņēma 5.vietu, piekāpjoties tikai Šveicei, Francijai, Holandei un Vācijai. Audzēkņi specializējas sausajā celtniecībā, kurā viņi arī pierādīja savas prasmes.

Pēc Celtnieku profesionālās vidusskolas direktores Ināras Ostrovskas domām, šis konkurss ir savdabīga prasmju olimpiāde, kura pieprasa ļoti kvalitatīvu sagatavošanos un veselas speciālistu komandas darbu. „Mūsu konkurenti šai olimpiādei gatavojās 3-4 gadus, bet Daugavpils dalībnieku rīcībā bija tikai daži mēneši un tomēr viņi spēja parādīt labu sagatavotības līmeni”, - atzīmēja Ostrovskas kundze.

Viens no Starptautiskā konkursa dalībniekiem Sergejs Lukjanskis pastāstīja, ka konkurss norisinājās beļģu pilsētā Frankošamā, kas atrodas 140 km attālumā no Briseles. Tieši tur atrodas viena no bīstamākajām un ātrākajām Formulas-1 Gran-pri trasēm. Triju dienu laikā konkursa dalībnieki darbojās slavenas trases speciāli aprīkotajos boksos. „Pirmajā konkursa dienā mēs izvirzījāmies vadībā, jo tikām galā ar darbu noteiktajās 6 stundās. Neskatoties uz to, ka pārējie dalībnieki neiekļāvās laikā un viņiem tika dotas papildu 3 stundas, atlikušais laiks mums netika ieskaitīts”, - paziņoja Sergejs Lukjanskis.

Studentus konkursam gatavoja Aleksandrs Boginskis, kurš arodskolā pasniedz sausās celtniecības un akmens darbu tehnoloģijas teoriju un praksi, mācību programmas atbalsta kompānija „Knauf” un Valsts izglītības atbalsta aģentūra (VIAA). Tas ir otrais starptautiskais konkurss, kurā šī skolotāja audzēkņi kļuvusi par laureātiem.
Konkursa rezultātā daugavpilieši ieguva ne tikai vērtīgu pieredzi un jaunas prasmes, bet arī saņēma Goda rakstus no izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa, kā arī naudas balvas un dāvanas no arodskolas vadības.

Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska ir pārliecināta, ka vidusskolas audzēkņi parādīja ļoti labus rezultātus, izmantojot izdevību pierādīt savu meistarību ārpus savas arodskolas sienām.


Написать комментарий