Veselības inspekcija pārbaudi īstenoja, pamatojoties uz saņemto informāciju par patērētājus maldinoša produkta pieejamību tirdzniecības vietā – veikalā, kur tas atradās tieši līdzās pārtikai.

Izskatot iesniegumu, tika pārbaudīts importēšanas uzņēmums un apturēta kosmētikas līdzekļa ”Aromatizēts ūdens Lemon” tirdzniecība, jo tas atzīts par līdzīgu pārtikas produktam. Tāpat produkta importēšanas uzņēmumam tika uzdots atsaukt minēto kosmētikas līdzekli no izplatīšanas tīkla un īstenot pasākumus riska samazināšanai.

”Aromatizēts ūdens Lemon” satur 60% denaturēta etilspirta un smaržvielas un paredzēts vienīgi ārīgai lietošanai kā losjons, tā iekšķīga lietošana var radīt nopietnus veselības traucējumus – saindēšanos ar etilspirtu.

Ņemot vērā arvien jaunu šāda tipa preču nonākšanu veikalu plauktos, inspekcija aicina ikvienu pievērst uzmanību pirms preces iegādes, vai līdzība pārtikai nevar kļūt par iemeslu to sajaukt ar pārtiku un radīt risku veselībai. Iedzīvotāji par šādām precēm aicināti informēt arī Veselības inspekciju rakstot iesniegumu Veselības inspekcijai Klijānu ielā 7, Rīga, LV – 1012, rakstot e-pastu uz vi@vi.gov.lv, vai zvanot pa tālruni 67507991.