Baumgartners: lēciena laikā jutos kā ellē

foto Red Bull
foto Red Bull

Austriešu ekstremālais izpletņlēcējs Felikss Baumgartners, kurš 14. oktobrī nolēca no vairāk nekā 39 000 kilometru augstuma, pastāstījis, ka brīvā kritiena laikā ”juties kā ellē” un cīnījies par savu dzīvību, vēsta ārvalstu mediji.

43. gadus vecais izpletņlēcējs tikai pēc bīstamā lēciena esot sapratis, cik tuvu bijusi katastrofa. Milzīgais spiediens un nekontrolējamā griešanās pa dažādām asīm, kā rezultātā varēja izsprāgt acis un pārplīst smadzeņu asinsvadi, pārsniegusi iepriekšējās prognozes, atzīst sportists.

"Iziešana no kapsulas bija akrobātiski ideāla," laikrakstam "The Telegraph" pastāstīja Baumgartners. "Es nospriedu, ka kontrolēju situāciju, bet pēc tam sākās problēmas. Dažas sekundes es biju pārliecināts, ka nokritīšu uz zemes bez samaņas. Paldies Dievam, man izdevās apturēt griešanos, tas bija ellišķīgi grūti. Daudz grūtāk nekā mēs prognozējām iepriekš," atklāja izpletņlēcējs.

"Es burtiski biju ellē. Viss greizās gar acīm un nebija saprotams, vai es izkļūšu no šīs bezizejas, vai nē. Tas ir kā peldēt, nepieskaroties ūdenim. Katru reizi, kad tevi apgriež, ir no jauna jānoskaidro, kur tu esi un ko tagad darīt. Es cīnījos līdz galam, jo zināju: ir jāpienāk brīdim, kad es spēšu ar to tikt galā. Un es tiku galā," intervijā atklāja Baumgartners.


Написать комментарий