Londonā būs biznesa forums par ekonomikas attīstības tendencēm un investīciju vidi Latvijā

foto thecollinsproject.com
foto thecollinsproject.com

Trešdien Londonā Latvijas vēstniecība Lielbritānijā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) rīkos biznesa forumu ”Droša kuģošana vētrainajos Eiropas ekonomikas ūdeņos”, lai informētu britu uzņēmējus par Latvijas ekonomikas attīstības tendencēm un iepazīstinātu ar investīciju vidi Latvijā.

Pasākuma rīkotāji portālu ”Delfi” informēja, ka forums tiek rīkots sadarbībā ar ”Baltic International Bank” (BIB) un Londonas finanšu centru – Londonas Sitijas Korporāciju.

Forumā ar uzrunām uzstāsies Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais, Latvijas Bankas pārstāvis Juris Kravalis, Londonas Sitijas vadības pārstāvis Marks Bolets, BIB valdes priekšsēdētājas vietniece Nataļja Tkačenko un virkne citu finanšu jomas autoritāšu.

Kā norāda Stiprais, Lielbritānijas politiķiem un uzņēmējiem Latvija vairs nav ”baltais plankums” kartē un ”tagad mūsu uzdevums ir nostiprināt Latvijas kā pievilcīga investīciju galamērķa un droša tirdzniecības partnera tēlu. Labākā reklāma šajā ziņā ir jau izveidojušies tirdzniecības un investīciju projektu veiksmes stāsti, kuru kļūst arvien vairāk. Ir pagājis tas laiks, kad potenciālie biznesa partneri paļāvās uz košiem reklāmas saukļiem par Latvijas uzņēmējdarbības vides priekšrocībām. Tagad, kad viņiem ir iespēja ātri un visā pilnībā izvērtēt reālo situāciju valstī, interese no Lielbritānijas puses ir ievērojami pieaugusi”.

”Krīzes gadi Latvijas uzņēmumiem kļuva par sava veida pārbaudījumu, izturēja spēcīgākie – tie, kas nepārtraukti meklēja jaunus risinājumus un inovatīvas idejas, kas bija pietiekami elastīgi sava biznesa modeļa pielāgošanā jaunajiem apstākļiem,” piebilst BIB pārstāve Tkačenko.

Kā norāda LIAA pārstāvniecības vadītājs Lielbritānijā Guntis Rubīns, Latvijas un Lielbritānijas ekonomiskās attiecības pēdējos gados kļuvušas intensīvākas un daudzveidīgākas. To veicina tas, ka arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju dodas uz Lielbritāniju strādāt vai mācīties.

Pieaugot izpratnei par Lielbritānijas tirgus specifiku un biznesa kultūru, Latvijas preču ražotāji un pakalpojumu sniedzēji daudz pārliecinošāk sāk ienākt tirgū ar savu piedāvājumu. Turklāt daļa no tiem, kuri atbraukuši sākotnēji strādāt, kļūst par uzņēmējiem, veido savus uzņēmumus. ”Forums palīdzēs britu uzņēmējiem labāk izprast Latvijas biznesa vidi un tās piedāvātās iespējas, kas, cerams, iedvesmos uz jaunām idejām un kopīgiem projektiem,” uzsver Rubīns.

Latvijas IKP pieaugums ir straujākais Eiropas Savienībā – šogad tas ir palielinājies par 5,1%.

Stingrā taupības programma ļāvusi atjaunot Latvijas ekonomiku un uzņemt ceļu uz eiro ieviešanu 2014.gadā.


Написать комментарий